Ny generation fra Microsoft

Las Vegas er mere end neonlys, enarmede tyveknægte og drive-in bryllupper. Den surrealistiske storby midt i Nevadas ørken er også tilholdssted for Comdex Fall, verdens næststørste IT-messe, kun overgået af CeBIT i Tyskland.

Office 10

Årets Comdex samlede over 2.300 udstillere og op imod en kvart million besøgere fra IT-branchen. Traditionen tro åbnede Bill Gates ballet med en tale, der ikke uventet indeholdt en del reklame for kommende Microsoft-produkter, her iblandt næste version af Office-pakken.

Den første offentlige fremvisning af de nye kontorprogrammer, der går under kodenavnet Office 10, bød på en demonstration af Smart Tags, der er små link-lignende objekter indlagt i dokumenterne. Smart Tags tilbyder hjælpefunktioner som automatisk korrektur eller formatering, og de kan også bruges til at hente information fra Internet.

En ekstra bjælke i programvinduet gør det nemt at ændre formatering, søge efter ord i teksten eller kopiere og indsætte objekter. Talegenkendelse er også nyt i Office-pakken, men desværre er dansk ikke blandt de understøttede sprog.

Næste Windows

Næste Windows

De 12.000 tilskuere fik også demonstreret efterfølgeren til Windows 2000 på en såkaldt Tablet pc - en slags overdimensioneret håndholdt pc med trykfølsom fladskærm og trådløs netadgang.

Styresystemet, der har kodenavnet Whistler, kommer på markedet i andet kvartal af 2001. Det understøtter en række funktioner, der passer til utraditionelle computere som Tablet pc'er, eksempelvis muligheden for at manipulere med håndskrevne notater.

Pc'er med pen frem for tastatur bliver stadig mere populære, og derfor har Microsoft udviklet software, der gør det muligt at klippe og indsætte håndskreven tekst, fremhæve, kursivere eller understrege den, samt at søge efter tekst i håndskrevne dokumenter.

Selve Tablet pc'en var en prototype, der kommer på markedet i 2002.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere