Artikel top billede

Harddisk-krisen kan blive værre

Priserne på harddiske fortsætter med at stige efter oversvømmelserne i Thailand.

Her på ComON har vi tidligere skrevet om konsekvenserne for harddisk-produktionen og dermed hele pc-branchen efter oversvømmelserne i Thailand. En stor del af komponenterne til verdens harddiske bliver fremstillet her, og de voldsomme vandmasser har tvunget mange fabrikker til at lukke. Asus har meldt ud, at man løber tør for harddiske inden udgangen af denne måned.

Nu forudsiger analysefirmaet Piper Jaffray, at situationen kun bliver værre i de kommende uger og måneder.

"Forsyningerne bliver meget knappe. Jeg hører om prisstigninger fra 10 til 60 procent," siger analytiker Gus Richard til CNET.

Det anslås at der er brug for 180 millioner harddiske i årets fjerde kvartal, men der bliver kun produceret 100-120 millioner. Det kan betyde at pc-salget bliver lavere end ventet.

I første kvartal af 2012 ser det for alvor slemt ud. Her er der brug for mellem 210 og 230 millioner harddiske, men det faktiske produktion vil være 60-80 millioner enheder lavere.

Analytikerne har især fokuseret på firmaet Nidec, der fremstiller motorer til harddiske. Nidec har omkring 80 pct. af markedet og firmaets produktion er nærmest gået i stå.

Nidec leverer både til Seagate, Hitachi, Toshiba og Western Digital. De tre sidstnævnte har også deres egne fabrikker i Thailand, og mange er nu lukket.

Der er dog meldinger om, at Nidec snart kan få gang i produktionen igen. Men Piper Jaffray mener ikke, at det vil gøre situationen bedre.

Der er mange andre komponenter til harddiske, der bliver fremstillet i Thailand - og hvis blot én enkelt komponent mangler, stopper produktionen.

Det menes at helt op til halvdelen af verdens harddiske kommer fra Thailand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere