Nokia og Microsoft i kamp om erhvervslivet

Nokia går med en ny division, der alene beskæftiger sig med mobile løsninger til erhvervslivet, ind i kampen mod Microsoft, der er godt på vej ind på samme marked. Teleanalytiker spår en hård kamp i de næste par år, inden en vinder kan kåres.

Nokia vil ikke længere kigge på, mens Microsoft fremturer med mobile styresystemer rettet mod erhvervslivet.

Den finske mobilkoncern etablerer nu en selvstændig division, der rapporterer direkte til topchefen, Jorma Ollila, og udelukkende skal sælge mobile løsninger til erhvervslivet.

Det blev meddelt i forbindelse med præsentationen af et kvartalsregnskab torsdag.

Skal udvikle til erhvervskunder

Nokia Enterprise Solutions, som divisionen kaldes, skal udvikle sine egne mobiltelefoner specielt til de lukrative erhvervskunder.

Telefonerne skal spille sammen med virksomhedernes IT-infrastrukturer og forskellige IT-systemer.

Desuden skal divisionen beskæftige sig indgående med sikkerhedsløsninger til erhvervskundernes mobile løsninger.

Initiativet kommer ikke bag ikke på teleanalytikeren John Strand, Strand Consult, der ser frem til en hård duel mellem Nokia og Microsoft om erhvervsmarkedet.

- Det er det helt rigtige, Nokia gør, men selskabet får det svært. Nokia kommer til at starte helt fra bunden med at bygge en distribution op, og det er netop noget, som Microsoft er ekspert i, siger han.

Mens Nokia har godt tag i forbrugerne, der selv kan vælge deres mobiltelefon, får finnerne det meget sværere på erhvervsmarkedet, spår teleanalytikeren.

- Mobiltelefoner vil i fremtiden bliver behandlet i virksomhederne på samme måde, som bærbare computere bliver det i dag. IT-chefen bestemmer suverænt, hvilket udstyr der købes hjem, og hvordan det skal konfigureres, siger John Strand.

Har brug for forhandlere

I den situation vil mange IT-chefer ikke være i tvivl om, hvem der bedst understøtter de Microsoft-programmer, som de fleste virksomheder benytter i dag, mener han.

- Det handler overhovedet ikke om, hvilken mobiltelefon man skal købe, men om hvem der bedst understøtter virksomhedenes Navision-systemer, CRM-systemer og mail-systemer på mobiltelefonen, mener John Strand.

- Når Nokia er lige så god til at understøtte Microsoft-programmer på en Nokia-telefon, som Microsoft er til at understøtte Microsoft-programmer på Microsoft-telefoner, så har selskabet en chance. Men selskabets udgangspunkt er dårligt, fordi det ikke har nogen forhandlere, siger analytikeren, der ikke mener, at de forskellige telefonkæder kan bruges i denne sammenhæng.

- En IT-chef vil aldrig overlade det til en telefonbutik at koble mobiltelefoner sammen med virksomhedens IT-infrastruktur, vurderer John Strand.

Han forudser nu en hård kamp om erhvervsmarkedet, men er sikker på at kunne udpege en vinder indenfor to år.

Microsoft har foreløbig præsenteret SPV-mobiltelefonen, der herhjemme sælges i samarbejde med mobilselskabet Orange. Telefonen har et Windows-styresystem og understøtter en række af de programmer, som kunderne allerede kender fra Windows.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere