Kunder holder sig fra videokonferencer

Salget af udstyr til videokonferencer over internettet er ikke eksploderet, så det blev spået efter 11. september 2001. Sælgerne har nemlig glemt at fortælle kunderne, hvad de får ud af at investere i udstyret, mener analysefirma.

Efter terroranslaget den 11. september 2001 blev videokonferencer spået en stor fremtid, fordi forretningsfolk kunne slippe for faren ved at flyve til og fra møder.

Trods mange nye produkter på området er der imidlertid stadig langt mellem virksomheder, der rent faktisk erstatter fysiske møder med videokonferencer over internettet.

Analysefirmaet Frost & Sullivan vurderer således det samlede europæiske marked for web-konferencer sidste år til under 100 millioner kroner.

I 2009 spår firmaet et samlet marked på 1,8 milliarder kroner, men det kræver omtanke hos sælgerne af udstyret.

Analysefirmaet hævder i en ny rapport, at de mulige købere af konferenceudstyret udmærker kender produkterne, men at branchen ikke har haft held til at uddanne virksomhederne i at se muligheder med web-konferencer.

Penge at spare

Erfarne brugere af videokonferencer ved, at rigtigt udnyttet kan systemet ofte spare penge og øge effektiviteten i forhold til at afholde mange fysiske møder, men det har branchen ikke formået at fortælle erhvervslivet, mener Frost & Sullivan.

Når markedet alligevel vil vokse, skyldes det i høj grad, at tilfredse kunder overbeviser kolleger om at investere i konferenceudstyret.

Den første bølge af virksomheder, der bruger videokonferencerne, er typisk amerikanske virksomheder med datterselskaber i Europa.

Den næste bølge af kunder bliver sværere at få ind i folden, medmindre sælgerne direkte uddanner de mulige kunder i brugen af systemerne, blandt andet ved kvit og frit at stille udstyret til rådighed i en prøveperiode, mener analysefirmaet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere