MP3-pioner lukker i Europa

Musikportalen MP3.com har brændt milliarder af siden begyndelsen i de gode dotcom-dage. Nu lukker portalen sine aktiviteter i Europa, mens ejeren, Vivendi Universal, leder efter købere til den amerikanske portal.

Den 8. august slukkes musikken på MP3.com i Europa.

Musikportalen, der siden 2001 har opereret i seks europæiske lande med otte millioner registrerede brugere, lukkes af ejeren, det store medieselskab Vivendi Universal.

Samtidig er MP3.com i USA sat til salg, skriver nyhedstjenesten Silicon.com.

Vivendi Universal angiver ingen årsag til lukningen i Europa, der for to år siden skulle have bidraget til at gøre portalen til verdens førende musiktjeneste på nettet.

Milliarder hentet på børsen

Dermed står det klart, at endnu en af de store dotcom-virksomheder er kuldsejlet.

MP3.com hentede i 1999 omkring 2,3 milliarder kroner hjem på sin børsnotering på den amerikanske Nasdaq-børs.

Siden måtte portalen ryste op med store millionerstatninger til pladeselskaber, som MP3.com havde krænket.

I december 2000 indgik portalen licensaftaler med en række af selskaberne og lovede, at der aldrig mere skulle findes ulovlig musik på MP3.com.

Vivendi Universal betalte i 2001 i alt 2,4 milliarder kroner for MP3.com, og handlen skulle sikre det dengang teknologifattige medieselskab et verdensherredømme inden for musik-distribution på nettet.

Lukningen af MP3.com's europæiske kontor i London koster 20 medarbejdere jobbet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere