Danske pladebosser sætter deres lid til streamet musik

Den danske musikbranche kan ane lys for enden af tunnelen.

Den hårde opbremsning af cd-salget siden 2000 har gjort ondt i musikbranchen. Det lukrative cd-salg er dalet og nye digitale tjenester har ikke genereret de samme beløb.

I hvert fald ikke i Danmark.

Men i vores brodernationer i Sverige og Norge har streaming vist vejen mod sunde indtjeninger. Det får nu flere danske pladechefer til at glæde sig.

"Det er ekstremt positive tal, vi ser fra Norge. Det giver håb, og jeg tror ikke, vi er langt fra, at Danmark kan følge efter," siger Hanrik Daldorph direktør hos Sony Music og formand for IFPI til Børsen.

Nordmændene er på rekordtid blevet fans af streamingtjenester som WiMP og Spotify. Betalingstjenesterne giver for cirka 100 kroner adgang til millioner af sange. Selv om det er mindre end prisen på en cd, så er der fornuft i regnskabet.
I Norge har streaming været hovedårsagen til, at salg af digital musik er steget med 91 procent fra 2010 til 2011. Selv om cd-salget også daler i Norge, så er det samlede salg i stigning - på grund af streaming.


Det samme i Sverige

I Sverige udgør streaming og download 52 procent af markedet. Men udbredelsen af streamingtjenester har haft den påvirkning på cd-salget, at det nærmest er standset op. Derfor er der - trods stigende indtægter på streaming - stadig en samlet tilbagegang i indtægterne.

På trods af udsigt til en turbulent overgangsperiode skal Danmark følge i sporene på nabolandene.

"Der burde være gode chancer for, at Spotify kan give os det kommercielle gennembrud på streaming. Jeg vil forvente, at  2012 og 2013 bliver opbygningsår for streaming herhjemme, og så tror jeg, at det bliver stort nok til, at vi kan vende markedet og skabe samlet vækst i 2014," siger Henrik Daldorph fra IFPI til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere