Artikel top billede

Halvårsminus for Actebis/Also i Norden og Baltikum

Driften viser plus, men efter skat er tallene røde for de fusionerede selskaber i Norden og Østeuropa. Det viser de samlede tal i halvårsregnskabet for Actebis/Also-koncernen. Generelt lyder det fra koncernen at regnskabet er godt og et udtryk for, at fusionen er gået hurtigere end ventet.

Driftsresultatet (EBITDA) for Actebis/Also i Norden viser et plus på knap 28 millioner kroner for første halvår af 2011.

Men på det rene resultat efter skat giver de første halvårstal umiddelbart et billede af, at een plus een giver minus i Norden og Baltikum for Actebis/Also.

For mens Actebis i Norden i første halvår af 2010 fremviste et overskud på 48,6 millioner kroner før skat, så viser samme bundlinie et år og en fusion senere et underskud på 3,4 millioner kroner. Nu inklusive Alsos selskaber i Norge Finland, og Baltikum.

For hele Actebis/Also-koncernen ser halvårsregnskabet ellers solidt ud.

Omsætningen landede på cirka 21,3 milliarder danske kroner, mens driftsresultatet (EBITDA) på 312 millioner danske kroner betyder, at distributøren stort set holder niveau med samme periode sidste år, hvor tallet lød på 293 millioner kroner. Efter skat blev overskuddet på 93 millioner kroner.

Distributøren selv ser tallene som tegn på en succesfuld integration, der er gået hurtigere end forventet.

Ser man på de forskellige regioner går salget dog bedre for distributøren i de centraleuropæiske lande end i Norden og Østeuropa.
Mens resultatet før skat i Centraleuropa i perioden er mere end firdoblet til cirka 110 millioner kroner, er resultatet før skat i Norden og Østeuropa faldet fra 48,6 millioner kroner til et underskud på 3,4 millioner kroner. Grundet fusionen er tallene i forhold til sidste år dog ikke helt sammenlignelige, fordi blandt andet centralomkostninger udregnes på en anden måde.

Omsætningen i de centraleuropæiske lande nåede i første halvår op på cirka 16 milliarder danske kroner og en EBITDA på 243 millioner danske kroner. I Norden og de østeuropæiske lande kom omsætningen op på 5,5 milliarder danske kroner og en EBITDA på 28 millioner kroner.

I Danmark går det dog ganske godt for distributøren, der for nylig kunne fremlægge et 2010-regnskab med stor vækst. Mens resultatet før skat lød på 86 millioner kroner mod 51 millioner året før, steg omsætningen fra 5,4 til 6,1 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere