Fortsat stor IT-ledighed i Danmark

Selvom IT-branchen i skåltaler gang på gang udnævnes til at være et af de store vækstlokomotiver i fremtidens vidensamfund, så ser det sort ud de kommende år. Væksten i branchen er meget lille, og det vil betyde yderligere arbejdsløshed i de kommende år. Det forudsiger direktør Per Andersen fra analysefirmaet IDC.

»Vi er tæt på nulvækst på IT-markedet i Danmark og de øvrige europæiske lande. Vi skal over en vækst på fem procent før vi vil se en stigning i beskæftigelsen. Der er ingen tegn på, at vi vil nå de vækstrater de næste tre til fire år,« siger adm. direktør Per Andersen fra analysevirksomheden IDC til ErhvervsBladet. Han anslår at en nulvækst vil medfører fem til ti procent flere arbejdsløse hvert år.

Tal fra Danmarks Statistik viser at IT-ledigheden i forvejen er steget kraftigt de sidste par år. I tredje kvartal af 2001 toppede beskæftigelsen med 105.181 personer, men siden er det gået stødt ned ad bakke. I andet kvartal af i år var der således 94.858 ansatte i den danske IT-branche.

»Det opsving vi har ventet på i lang tid er ikke kommet. Ved indgangen til 2003 var ledigheden blandt IT-folk oppe omkring 11 til 12 pct., hvilket er væsentligt højere end den generelle ledighed. Og ledigheden for denne gruppe stiger fortsat hurtigere end i andre erhverv,« siger IT-politisk ordfører Karin Retvig, HK.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere