Microsoft kan afgøre Netkoncepts fremtid

Asger Jensby giver kreditorerne 3-4 dage til at afgøre forhandlerhusets fremtid. Derefter har Netkoncept ikke længere interesse for investoren. Reelt set kan salget afgøres af tre tunge kreditorer.

Gælden i Netkoncept ligger i underkanten af 100 millioner kroner, og ifølge de seneste udmeldinger fra Asger Jensby, er det reelle tal 85 millioner rent.

Over halvdelen af dette beløb hører hjemme hos tre af forhandlerhusets godt 1000 kreditorer, og det åbner for, at de tre kreditorer egenhændigt kan afgøre Netkoncepts fremtid.

Ifølge CRNs oplysninger kræver det accept fra kreditorer, der samlet hæfter for mere end 50 procent af gælden, for at gennemføre et opkøb af aktiviterne.

»Hvis kreditorer svarende til 42,5 millioner kroner siger ja, så går handlen igennem,« beretter Asger Jensby samtidig forsikrer han, at alle kreditorer vil blive behandlet ens uanset om de siger ja eller nej til tilbuddet.

Ifølge finansmanden er de tre hovedkreditorer Netkoncepts bank Lokalbanken, SKAT og Microsoft.

Direktøren for Lokalbanken Bruno Riis-Mikkelsen vil ikke udtale sig om bankens holdning. Han henviser til, at kuratoren for boet skal bedømme, hvorvidt tilbuddet er acceptabelt og han gør det klart, at banken med al sandsynlighed vil følge kuratorens anbefalinger.

Ifølge CRNs kilder har SKAT tænkt sig at følge bankens eksempel.

Tilbage står Microsoft, salgschef Bjarne Riis har forklaret følgende til CRN.
»Vores advokater kigger på sagen, og jeg kan ikke sige noget om, hvad vi beslutter os for, før de er færdige.«

Netkoncept går officielt konkurs i dag, og Asger Jensby lægger stor vægt på, at løsningen skal findes inden for få dage, ellers vil han miste interessen.

»Nu hvor virksomheden er konkurs, så sidder medarbejderne i kantinen og er fritstillet. Derfor er Netkoncept intet værd om blot få dage, for der er medarbejderne væk« siger han og fortsætter så.

»Men det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er et spørgsmål om, at jeg vil undgå, at nogen tager en god forretning fra mig. Hvis der er et bedre tilbud, så skal det være velkomment, men om to, tre fire dage, er virksomheden langt mindre værd end, det jeg har budt nu,« siger Asger Jensby til CRN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere