It-profil:: Tro mod sine idealer

Efter 11 år som direktør i Dangaard Telecom og sidenhen i Tech Data/Brightstar har 39-årige Michael Møller startet sit eget firma Addwise, hvor han arbejder som virksomhedsrådgiver. Det gælder om integritet, at være tro mod egne idealer og at have harmoni mellem arbejde og privatliv, siger han.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Dynamikken og den evige evolution på produktsiden er enestående og dragende, når man først er inficeret med bacillen fra it- eller mobilbranchen. På minussiden ærgrer det mig, at prispresset efterhånden er så fremherskende, at merværdikoncepter ikke har nogen overlevelseschance - og værdikæden derfor forandres betydeligt. Konsekvenserne heraf vil man først mærke senere i både producent, distributør og slutkunde-led - og jeg tror ikke, man vil være glad for resultatet egentlig, når man først er der.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At have medvirket til at bygge en lille, undseelig sønderjyske virksomhed til en gigantisk global spiller på relativ få år - og samtidig personligt at have skabt et enormt nationalt og internationalt netværk, fordi man har ageret seriøst, kreativt og troværdigt over årene.

Og hvad er du mindst stolt af?
At jeg undervejs periodisk for mit personlige vedkommende har tabt blikket for mine egne værdier om et fornuftigt work/life balance og derfor har stresset unødvendigt rundt.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Mange har bidraget frivilligt eller ufrivilligt til både inspiration eller det absolut modsatte. Ingen nævnt, ingen glemt. It- og mobilbranchen bugner af hårdtarbejdende originaler på den gode måde, som jeg har stor respekt for og har stor glæde af at arbejde sammen med.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Hmmm, svaret må blive lidt kryptisk. Det jeg skulle have gjort for at kunne se et alternativ til, hvad jeg faktisk har oplevet fra forskellige positioner, bryder jeg mig ikke om. Det handler om noget så romantisk som integritet, at være tro mod egne idealer og mine moralforestillinger. Derfor tænker jeg ikke sådan.
Omvendt ville et alternativ nok have været, at nogen havde foræret mig en lille virksomhed, som jeg sammen med et stærkt team havde gjort meget succesrig. Jeg havde nemlig ikke et risiko- og iværksætter-gen dengang. Så at være startet fra bunden var utopi for mig på det tidspunkt,

Hvad laver du om 10 år?
Jeg er fortsat en kreativ ildsjæl med skarpe ideer og synspunkter og fokus på at lykkes med det, jeg laver - både privat som ægtemand/far og i erhvervslivet. Professionelt har jeg investeret i nogle virksomheder og er fortsat sparringspartner for virksomhedsledere, som tør blive udfordret og brænder for selv at blive dygtigere hele tiden.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg ville formentlig være en form for business angel. Jeg elsker at se ting vokse og gro, udvikle sig og selvfølgelig være en del af en sådan proces. Det giver stor tilfredsstillelse for mig.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Jeg er jo lidt på sidelinjen i mit nye virke, så personligt er helbredet vel den største trussel på min personlige eksistens. På distributionen, hvor jeg kommer fra, er prispresset og medfølgende kannibalisering sammenholdt med manglende fantasi-rigdom og evne til »out of the box thinking« et reelt trusselsbillede. Som ovenfor nævnt er risikoen en gradvis, men total forandring af værdikæden. Og jeg tror ikke nødvendigvis, at denne er positiv, selvom lidt »oprydning« eller markedshygiejne ikke er nogen skade til.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Afsætte betydelige midler til forstærket forskning på konvergensprodukter mellem it og tele og gennem begavede tiltag sikre finansiering af produkternes eksportmuligheder. Mange gode initiativer og opfindelser strander formeligt på opfindernes borde. Det er skammeligt.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg har øvet mig i at »mærke«, hvornår presset påvirker mig negativt. Så stopper jeg op og prioriterer mine opgaver, fortæller mig selv, at det er okay ikke at kunne nå det hele på en gang. Tidligere var jeg alt for hård ved mig selv, for krævende. Det var vist ikke så sundt.

Hvordan kobler du af?
Sammen med familien på ture eller udflugter, med en god skønlitterær bog i en halvsen aftentime eller meget gerne på golfbanen, når tiden og vejret tillader det.

CV:

2008: Grundlægger og direktør, Addwise Business Development
2007: Regionsdirektør, Techdata/Brightstar
1996: Direktør, Dangaard Telecom
1991: Medindehaver af Trykkergaarden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere