TV3 sagsøger mobilselskabet 3

Firmaet bag TV3 går til de svenske domstole for at stoppe mobilselskabet 3's markedsføring. TV3 mener at have eneret på brugen af et tretal som varemærke og forlanger 245 millioner kroner i erstatning.

Kan man gøre krav på at eje et tretal, 3, som varemærke?

Det skal det svenske retssystem tage stilling til, når tv-stationen TV3's ejer, Modern Times Group, anlægger sag mod mobilselskabet 3. Modern Times Group indgår ligesom teleselskabet Tele2 i den svenske Kinnevik-koncern.

Netop som 3 har lanceret en stor svensk reklamekampagne i forbindelse med åbningen af et tredjegenerations mobilnetværk i Sverige, falder kravet om erstatning på angiveligt 245 millioner kroner, skriver Dagens Industri.

- Jeg kan kun sige, at vi ser meget alvorligt på, at Hi3G (selskabet bag 3, red.) anvender vores varemærke, 3. Det skader uden tvivl TV3, og vi kommer til at forlange betydelige beløb i erstatning, siger Modern Times Groups direktør, Hans-Holger Albrecht, til avisen.

Henvendt sig flere gange

TV3, der også driver tv-stationen af samme navn i Danmark, bruger et tretal som sit logo i reklamer og permanent på skærmen.

Modern Times Group mener at have investeret næsten 2,5 milliarder danske kroner i varemærket 3.

Lighed? TV3's logo ved siden af mobilselskabet 3's logo.
Hi3G annoncerede sidste år det kontroversielle valg af varemærke, 3, som bruges til at markedsføre 3G-mobiltjenesterne i en række lande.

Ifølge Dagens Industri har Modern Times Group i løbet af foråret henvendt sig flere gange til Hi3G for at stoppe markedsføringen af tretallet, men altså uden held.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra TV3 i Danmark, og hos mobilselskabet 3 kender direktør Christian Jørgensen ikke nok til sagen til at ville udtale sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere