Oracles køb af Peoplesoft foreløbig i vasken

Softwarefirmaet Peoplesofts bestyrelse har nu formelt afvist enhver snak om at lade sig opkøbe af konkurrenten Oracle. Bestyrelsen frygter en monopolsag, der vil strække sig over flere år, og finder desuden tilbuddet på 32 milliarder kroner alt for lavt.

En enig bestyrelse i softwarefirmaet Peoplesoft anbefaler aktionærerne at holde sig fra Oracles købstilbud på 32 milliarder kroner, som blev fremsat for en uge siden.

Oracle sagde fra starten, at en overtagelse vil betyde stop for Peoplesofts produkter, og det vil forringe konkurrencen til ugunst for kunder og aktionærer, mener Peoplesofts direktør, Craig Conway.

Med i begrundelsen er også, at et opkøb kan føre til langvarige monopolsager, der i sidste ende kan få myndigheder i USA og Europa til at afvise fusionen.

Bestyrelsen finder desuden, at Oracles tilbud på 32 milliarder kroner er for lavt. Prisen svarer til 16 dollars per aktie, men siden købstilbudet blev afgivet, har Peoplesofts aktiekurs konstant ligget over det niveau.

Hos Oracle fastholder man, at en overtagelse vil være det bedste for Peoplesofts aktionærer.

- Peoplesofts ledelse klarer sig ikke særlig godt. Deres licensindtægter er faldet med 39 procent, mens Oracle til sammenligning oplever en mindre vækst, siger Oracles topchef, Larry Ellison.

Giftpillen

Selvom Peoplesofts aktionærer trods advarslerne fra bestyrelsen skulle tage imod Oracles tilbud, kan virksomheden stadig blokere for salget. Det skyldes en særlig mekanisme i aktionæroverenskomsten, "giftpillen", der bruges til uden varsel at øge prisen markant på en fjendtlig overtagelse.

Den tredje spiller i dramaet, softwarefirmaet J.D. Edwards, som Peoplesoft forsøgte at købe, fem dage før Oracle kom på banen, er tilfreds med Peoplesoft-bestyrelsens beslutning.

- Det er klart, at Oracle har haft to formål med sit tilbud, der skal forhindre den fri konkurrence: Afholde sine to tætteste konkurrenter fra at gå sammen og blive større end Oracle, og at eliminere sin umiddelbart nærmeste konkurrent, Peoplesoft, hedder det i en erklæring fra J.D. Edwards ledelse.

J.D. Edwards nedlagde torsdag krav om erstatning fra Oracle på mindst 11 miliarder kroner for de skader, som købstilbudet allerede har forårsaget.

Tyske SAP har blandt andet benyttet postyret omkring Oracle og Peoplesoft til at komme med gode tilbud til selskabernes kunder om at skifte til SAP. Det bliver også et stort samtaleemne på SAP's Sapphire-brugerkonference i USA i næste uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere