Peoplesoft afviser Oracles købstilbud

Oracles tilbud om at købe konkurrenten Peoplesoft for 32 milliarder kroner er et udtryk for "oprørende dårlig opførsel", mener Peoplesofts direktør. Tilbudet kommer kun for at forpurre Peoplesofts køb af J.D. Edwards, tilføjer han.

Softwarevirksomheden Peoplesoft afviser klart og tydeligt Oracles købstilbud på 32 milliarder kroner.

Tilbudet er et udtryk for "oprørende dårlig opførsel", siger Peoplesofts direktør, Craig Conway.

Han tilføjer, at tilbudet kun kan opfattes som et forsøg på at spolere Peoplesofts nyligt annoncerede opkøb af en tredje spiller på markedet for virksomhedssystemer, J.D. Edwards.

På et møde i weekenden skulle Peoplesofts bestyrelse tage stilling til tilbudet og komme med en anbefaling til aktionærerne, men endnu er der ikke meldt officielt ud om resultatet.

Ifølge Financial Times er det dog meget usandsynligt, at Peoplesoft vil godtage det fjendtlige opkøb, der angiveligt vil føre til, at Peoplesofts produkter fjernes fra hylderne til fordel for Oracles.

Oracles øverste chef, Larry Ellison, er til gengæld vred over, at Peoplesoft fra første øjeblik har afvist et købstilbud, som hverken bestyrelse eller ledelse kan have nået at gennemlæse.

Fusion var Peoplesofts idé

Han siger, at idéen om en fusion i virkeligheden kommer fra Peoplesoft selv.

- For cirka et år siden ringede Craig Conway til mig for at sige, at han ønskede at lægge de to softwareforretninger sammen. Det var altså deres idé at vælge os som partner, siger Larry Ellison.

- Dengang var vi ikke enige i strukturen og prisen, så nu har vi udfærdiget et alternativ og valgte at gå direkte til Peoplesofts aktionærer, tilføjer han.

Ifølge analytikere kan det blive svært for Oracle at overtage Peoplesoft, hvis Craig Conway og hans bestyrelse stritter imod.

Amerikanske virksomheder er godt beskyttet mod fjendtlige overtagelser med fastlagte aktionærrettigheder, der gør det muligt at hæve prisen på en virksomhed betydeligt, når det fjendtlige købstilbud dukker op.

Peoplesoft står øjeblikkeligt som den store taber. Uanset udfaldet af Oracles tilbud er der nu skabt så megen uro omkring virksomheden, at den kan få svært ved at lukke de sidste og vigtige ordrer i dette kvartal.

Vinderen kan blive markedslederen, tyske SAP, der står klar med hele sin salgsstyrke, hvis Peoplesofts og J.D. Edwards kunder skal tage stilling til at skifte softwareleverandør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere