TDC firedobler hastigheden på ADSL

Danskerne kan efter sommerferien købe sig til ADSL-forbindelser, der downloader data med op til otte megabit per sekund - fire gange hurtigere end de bedste produkter i dag. Cybercity arbejder på at udrulle produktet i en fart, men forventer en begrænset efterspørgsel.

Efter sommerferien kommer der knald på de danske bredbåndsforbindelser.

TDC har netop meddelt sine grossist-kunder, at de fra 1. juli kan tilbyde sine privat- og erhvervskunder ADSL-forbindelser, der downloader data på op til otte megabit per sekund.

Grænsen i dag på to Mbit/s er sat for at undgå for meget støj i TDC's kobbernet, men forsøg viser, at forstyrrelsen på telefonlinierne ikke er særlig store ved højere datahastigheder.

En af grossist-kunderne, Cybercity, glæder sig til at have et otte megabit-produkt klar til kunderne.

- Vi vil i en fart få undersøgt, hvilke produkter vi skal lave ud af det. Vi har presset på for at få TDC til at tillade de hurtigere forbindelser i lang tid, siger Henrik Clausen, administrerende direktør i Cybercity.

Han tør endnu ikke gætte på prissætningen på de hurtigere forbindelser.

- Vores holdning er, at priserne på ADSL i forvejen er meget aggressive, siger han og håber derfor ikke, at de højere hastigheder vil presse priserne på de langsommere løsninger.

Begrænset efterspørgsel

Langt de fleste ADSL-kunder klarer sig i dag med forbindelser på 256 eller 512 kilobit per sekund, og Henrik Clausen vurderer derfor, at der ikke bliver stor efterspørgsel efter otte megabit-forbindelserne.

- Der er tale om et mindre segment, der vil være interesseret i de hurtige løsninger. Men på længere sigt kan det ændre sig, når der kommer mere indhold som video-on-demand, der kan udnytte de høje hastigheder, siger Cybercity-direktøren.

Den hastighed, man kan sende data med, vil næppe nå over 512 kilobit per sekund, og derfor tvivler Henrik Clausen på, at erhvervslivet vil stå i kø for at købe produktet.

Virksomhederne har typisk brug for symmetriske forbindelser, hvor data kan sendes og modtages med samme hastighed.

Dækker ikke hele landet

Cybercity har ikke brug for store engangs-investeringer for at tilbyde kunderne en hurtigere ADSL-forbindelse, men skal blot sørge for løbende at justere kapaciteten, oplyser direktøren.

Ikke alle ADSL-kunder vil kunne opgradere deres forbindelser til otte megabit. De høje hastigheder stiller store krav til kvaliteten af de kobberledninger, der dækker landet.

- Og vi må desværre konstatere, at vi i nogle yderområder i dag ikke engang kan tilbyde to Mbit/s, siger Henrik Clausen.

TDC nøjes foreløbig med at tilbyde de hurtige forbindelser til sine grossistkunder.

- Vi synes, at vi allerede har et rimeligt stort produktsortiment også med de høje hastigheder, men hvis vores egne kunder synes, at det er noget der rykker, så skal vi også være med, siger afdelingschef Jesper Bak Olesen, TDC Erhverv.

Han mener, at erhvervskunderne er bedre tjent med en anden teknologi, SHDSL, der snart tilbydes med hastigheder op til fire Mbit/s ved både download og upload.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere