Dansk nedtur forværrer krisen hos Cell

Det kriseramte svenske IT-konsulenthus Cell Network fortsætter nedturen. I 1. kvartal halverede selskabet omsætningen og fik et underskud på 28,5 millioner kroner. Specielt i København og Stockholm har markedet svigtet, og det får ledelsen til at bebude nedskæringer.

Nedturen fortsætter hos et af Europas største IT-konsulenthuse, svenske Cell Network, der endnu engang melder om faldende omsætning og røde tal på bundlinjen. De danske aktiviteter trækker i den forkerte retning.

Den kriseramte IT-koncern halverede næsten omsætningen i årets første kvartal sammenlignet med sidste år.

I fjor solgte Cell Network for 175 millioner kroner i årets tre første måneder, men i år faldt omsætningen til 91 millioner kroner.

Det svigtende salg resulterede i et underskud på 28,5 millioner kroner i 1. kvartal mod et minus på 30 millioner kroner i samme periode sidste år.

Cell Network er en af Europas største IT-konsulenthuse med 553 ansatte i over 10 lande. Heriblandt 45 fastansatte og 15-20 projektansatte i Danmark.

Krise i København og Stockholm

Virksomheden oplyser i en kommentar til regnskabet, at krisen i selskabet til dels skyldes meget svage markeder i Stockholm og København, der har givet dårligere resultater end i det øvrige Norden samt Baltikum.

Som en konsekvens af de dårlige resultater melder virksomheden i årsrapporten, at dele af personaleomkostningerne skal reduceres med 30 procent. Om reduktionen skal hentes hjem via lønnedgang eller fyringer er endnu uvist.

Cell Networks skrantende økonomi fik sidste år koncernchefen, Niklas Flyborg, til at meddele, at han ville fyre alle medarbejderne i virksomheden og ansætte dem igen for at reducere lønomkostningerne med 15 procent.

Det fik dog svenske fagforeninger på barrikaderne, og Niklas Flyborg trak i land. I stedet skulle de ansatte til lønforhandlinger, hvor medarbejderne skulle være forberedt på, at det ikke var lønforhøjelser, der var i vente, men lønnedgang.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den danske ledelse om, hvorvidt de røde tal hos moderselskabet får betydning for de 45 fuldtidsansatte og 15-20 projektansattes stillinger i Cell Network Danmark.

Skifter navn til Mandator

Cell Network har tidligere købt tre danske virksomheder. Heriblandt Mousehouse tilbage i 1999, som den karismatiske IT-entreprenør Caroline Søeborg Ohlsen stiftede i 1992 i Århus.

Hun fortsatte som direktør i den danske afdeling indtil juni 2002, hvor Lars Tversted overtog direktørstolen. Caroline Søeborg Ohlsen har dog ikke sluppet taget i det tidligere Mousehouse fuldstændig, da hun fortsat sidder i bestyrelsen for Cell Network i Danmark, og er direktør for Cell Networks holdingselskab.

Cell Network skifter i maj navn til Mandator.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere