Ementor-direktør får toppost efter fusion

OPDATERET: Finn Hindkjær Pedersen bliver øverste chef i Danmark for fusionsselskabet Ementor, der opstod i går, da norske Merkantildata slog datterselskaberne Ementor og Eterra sammen. Eterras direktør Jan Elbæk fortsætter i firmaet, men i en underordnet stilling. Fusionen kommer til at koste mellem 30 og 40 danskere jobbet.

Som ventet bliver det Finn Hindkjær Pedersen, der skal stå i spidsen for det ny Ementor Danmark, der opstod i går, da den norske Merkantildata-koncern fusionerede datterselskaberne Eterra og Ementor, og samtidig skiftede navn til Ementor.

Det afslørede det ny Ementors topledelse for danske journalister på et pressemøde torsdag eftermiddag i Eterras domicil ved Ballerup.

Dermed bliver det direktøren for det mindste af de to fusionerede selskaber, der skal bringe det kriseramte IT-selskab på rette kurs.

I 2001 omsatte Eterra for ti gange så meget som Ementor.

Merkantildatas koncernchef, nordmanden Arne A. Jensen, ønsker ikke at uddybe, hvorfor valget faldt på Finn Hindkjær Pedersen.

Sorte tal spiller ind

Han meddeler dog, at det har spillet en rolle, at Ementor har skabt sorte tal på bundlinjen, mens røde tal har præget Eterras regnskaber.

- Jan Elbæk fortsætter i koncernen. I de næste tre måneder skal han hjælpe til med at få fusionen til at blive en succes. Hvad der derefter skal ske, har vi ikke talt om endnu, siger Steinar Sønsterby, der er vicekoncernchef i det ny Ementor.

Den vragede Eterra-chef Jan Elbæk ønsker ikke selv at kommentere sin situation i selskabet.
Derfor er det ikke lykkedes Computerworld Online at få hans forklaring på, hvilken forretning, det fusionerede selskab skal bygge på.

Han vil heller ikke fortælle, hvilken begrundelse den norske koncernledelse har givet ham, eller om han har tænkt sig at blive i selskabet, når fusionsfasen er overstået om tre måneder.

Fem procent fyres

Fusionen kommer til at koste fem procent af de 2.600 ansatte i Ementor-koncernen jobbet, vurderer Steinar Sønsterby.

Det svarer til, at 130 medarbejdere i Danmark, Norge, Sverige og Finland får en fyreseddel.

- Jeg vurderer, at der skal fyres mellem 30 og 40 medarbejdere i Danmark. Fyringerne er nødvendige, da vi efter fusionen får en del dobbeltfunktioner i administrationen, siger vicekoncernchefen.

Fusion til rette tid

Fusionen mellem Eterra og Ementor kom bag på en del branchefolk, da det kun er tre år siden, at Merkantildata splittede de to selskaber i to.

- De to selskaber har juridisk hængt sammen tidligere, men i det daglige arbejde fungerede selskaberne fuldstændig uafhængigt af hinanden, siger koncernchef Arne A. Jensen.

Koncernchefen mener, at fusionen kommer på det helt rigtige tidspunkt, da markedet er ved at stabilisere sig, og konkurrencen skærpes.

- I det nye Ementor kan vi tilbyde kunderne nye og helhedsorienterede løsninger, da vi kombinerer branchekendskab og kompetence fra de to virksomheder. I IT-branchen i dag sælger vi ikke kun produkter. Vi sælger også forbedrede forretningsprocesser. Fusionen betyder, at vi kommer et skridt nærmere mod det selskab, som vi ønsker at være, siger koncernchefen.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

SporingsGruppen ApS

Frontend-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere