Artikel top billede

HP-formand kalder Hurd for løgner

Fjendskabet mellem HP og Oracle har fået nyt brændstof, efter at HP-formanden Ray Lane i et brev til New York Times beskylder Mark Hurd for at have løjet gentagne gange.

Forholdet mellem samarbejdspartnerne HP og Oracle er i den seneste tid blevet dårligere og dårligere og har nu antaget former, der minder om et regulært hundeslagsmål.

Seneste har den nyindsatte HP-formand Ray Lane valgt i fuld offentlighed at skyde med skarpt mod HPs nyligt afgåede topchef, Mark Hurd.

»Mr.Hurd krænkede tilliden til HPs bestyrelse ved gentagne gange at lyve under efterforskningen af sagen om hans adfærd. Han har krænket adskillige elementer af HPs regler for god opførsel, og han har udvist en alvorlig mangel på integritet og dømmekraft. Det var med enstemmighed, bestyrelsen tog beslutningen om hans afgang, inklusive de syv medlemmer Hurd selv fik ind i bestyrelsen,« lyder anklagerne fra Ray Lane i et brev til New York Times.

Det hele startede, da HP-topchefen Mark Hurd i sommer blev afskediget fra HP efter en sag med beskyldninger om sexchikane og bilagsrod.

Kort tid efter valgte han at gå over til konkurrenten Oracle, hvilket fik HP til at true med sagsanlæg, angiveligt af frygt for at deres tidligere topchef ville afsløre forretningshemmeligheder.

Denne strid blev dog løst med et forlig for et par uger siden.

I mandags blussede stridighederne op igen, da HP annoncerede ansættelsen af den tidligere SAP-chef Léo Apotheker som Hurds afløser.

Oracle har nemlig et gammelt mellemværende med SAP, som stadig spøger, og som nu bliver brugt til at »drille« HP.

I 2007 sagsøgte Oracle nemlig SAP for et intellektuelt tyveri foretaget af den nu tidligere SAP-division TomorrowNow. SAP har tilstået, men de to parter er stadig ikke nået til enighed om, hvor meget erstatningen skal lyde på.

Drilleriet fra Oracle består i, at man nu har valgt at indkalde den nye HP-chef, Léo Apotheker, som vidne i sagen og på den måde prøver at koble Apotheker til SAP-tyveriet.

»Oracle har forfulgt denne sag i årevis og har aldrig fundet beviser for Mr. Apothekers involvering i TomorrowNow-sagen. Det var først, da han blev udnævnt til ny HP-topchef, og Oracle dermed fik andre motiver til at forbinde ham med sagen, at Oracle pludselig fandt det relevant at indkalde ham som vidne,« skriver HP-formanden Ray Lane i brevet til New York Times.

Han skriver desuden, at selv om han ikke sad i bestyrelsen, da Hurd blev afskediget, er han sikker på, at han også ville have stemt for Hurds afgang.

»Bestyrelsen havde simpelthen ikke noget alternativ,« skriver han.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere