Tech Data fik overskud i Danmark

Tech Data i Danmark har vendt skuden. Et drønende underskud er vendt til 2,6 millioner kroner i overskud i 2002, viser det nye regnskab. Resultatet kommer efter en omsætning, der er en smule større en end 2001, hvor resultatet endte med et minus på over 30 millioner kroner.

At omsætningen blev holdt i vejret er meget vigtigt for administrerende direktør Hans Vitalis. I 2001 havde Tech Data en omsætning på 1466 millioner kroner, som i 2002 gik en smule frem til 1486 millioner kroner.

»Det må være beviset på, at det ikke kostede os en omsætning på 500 millioner kroner, at sige farvel til Mærsk IT,« lyder det fra ham.

Det ligger Vitalis meget på sinde at få fastslået, at konkurrenterne tog fejl, da de antydede, at et farvel til Mærsk IT ville koste Tech Data en tredjedel af omsætningen.

Han er nemlig overordentlig tilfreds med at kunne præstere et overskud, som står i skarp kontrast til de seneste års signifikante underskud.

At komme så langt har dog i følge økonomidirektør Flemming Hansen været et dedikeret arbejde.

»Vi har måtte sætte tæring efter næring,« siger han, så det fremgår, at det har kostet hårdt arbejde og nidkær jagt efter tabsgivende procedurer.

»Vi har taget fat tre steder. Det varelageret, hvor vi har gjort meget for at sikre, at det er de rigtige varer, vi har på lager, og i det rigtige antal. Også claims-processerne har vi taget meget hård hånd om. Endelig har vi kigget meget på vores debitorer og skilt os af med dem, vi ikke vil have,« siger Vitalis.

Mere om sagen i dagens udgave af Computer Reseller News.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere


Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere