Vrede i kølvandet på IT-firmas konkurs

Det tidligere BusinessIT Intranet gik i sidste uge konkurs under navnet Content Management Intranet. Inden konkursen købte IT-entreprenøren Steen Louis Reinholdt de sunde rester af virksomheden og førte aktiviteterne videre i det nye firma Wizdom. Manøvren efterlader en række vrede kreditorer.

Det tidligere BusinessIT Intranet gik sidste mandag konkurs under det nye navn Content Management Intranet.

Men inden konkursen købte IT-entreprenøren Steen Louis Reinholdt de sunde rester af virksomheden for fire millioner kroner og førte aktiviteterne over i det nye selskab Wizdom.

Dermed kan en række af BusinessIT Intranets kreditorer vinke farvel til deres tilgodehavende i virksomheden.

Det vækker harme hos IT-selskabet GlobalPeople, der har 300.000 kroner til gode i det konkursramte selskab.

- Jeg synes, det er problematisk for hele IT-branchen, at omstruktureringer foregår på denne måde. Vi har jo ingen mulighed for at få vores penge igen på trods af, at virksomheden fortsætter. Blot under et andet ? nej et tredje ? navn, mener John Christensen, direktør for GlobalPeople.

Ifølge konkursboets kurator, Søren Noringriis, er der ikke umiddelbart noget suspekt ved omstruktureringen af BusinessIT-koncernen

- Det er meget anvendt model. Jeg skal nu se nærmere på, hvor meget køberne af den bæredygtige del af virksomheden har betalt, og om det svarer til de reelle værdier i selskabet, siger han.

Røde tal længe

Steen Louis Reinholdt blev kendt i IT-branchen for at etablere hardware-forhandleren Complet sammen med Peter Warnøe og siden sælge den til Merkantil i 1997. Den handel gjorde dem begge til mangemillionærer. I de senere år har Steen Louis Reinholdt blandt andet været direktør for BusinessIT-koncernen, og han blev tidligere på året udnævnt til direktør for Commitment Data.

Konkursen i det tidligere BusinessIT kommer efter en hektisk periode, hvor afdragsordninger med kreditorer, manglende betalinger og krav om tilbagebetalinger fra kunder har tømt virksomhedens pengekasse. BusinessIT intranet var den største del af BusinessIT-koncernen, hvor 28 ansatte til daglig tog sig af udvikling og salg af internetportalen Wizdom.

I 2000 var virksomhedens regnskabstal røde, og i 2001 manglede der så megen dokumentation i regnskaberne, at revisorerne tog forbehold overfor tilgodehavender fra salg på ni millioner kroner. I 2002 fortsatte den negative udvikling og virksomhedens ledelse med Steen Louis Reinholdt i spidsen forberedte sig på en konkurs.

Reinholdt køber for fire millioner kroner

I januar modtog BusinessIT's kreditorer et brev fra virksomhedens advokater, hvoraf det fremgår, at den bæredygtige del af BusinessIT overdrages til Reinholdt Invest.

- Reinholdt Invest overtog retten til navnet BusinessIT og kundedatabaser for fire millioner kroner, siger Søren Laustrup, direktør og bestyrelsesmedlem hos Content Management Intranet. Han er i dag ansat som konsulent i Wizdom.

Steen Louis Reinholdt trådte officielt tilbage som direktør for BusinessIT intranet den 27. december 2002 ? samme dag blev virksomhedens navn ændret til Content Management Intranet. Sideløbende med navneændringen blev aktieselskabet Wizdom etableret.

- De 28 ansatte i Content Management Intranet A/S har fået arbejde i selskabet Wizdom, hvor vi fortsætter med at udvikle og sælge internetportalen Wizdom, siger Søren Laustrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere