Rosenmeier holder overskudskursen

På ti måneder har Rosenmeier Electronics hentet et overskud på 11,2 millioner kroner før skat ud af en omsætning på 675 millioner kroner. Ikke helt tilfredsstillende, mener direktøren, der peger på Midt-Data tab, som en af årsagerne.

Med et overskud på 11,2 millioner kroner før skat, svarer det til, at den nordjyske distributør tjener 1,6 millioner kroner for hver gang selskabet omsætter 100 millioner kroner. Det er ikke godt nok, mener direktør Jørn Rosenmeier.

»Selv om vores regnskab måske efter danske forhold er i orden, så tjener vi ikke nær så meget per omsat krone, som vores hollandske kolleger i Triade-koncernen,« siger Jørn Rosenmeier.

Rosenmeier blev sidste år købt af den hollandske Triade-koncern. Ifølge Jørn Rosenmeier tjener de hollandske søsterselskaber i koncernen 2,5 millioner kroner for hver gang, der bliver omsat 100 millioner kroner.

»Når det er sagt, så har vi også haft en del sager, der har haft en negativ indflydelse på resultatet. Blandt andet har Midt-Data-sagen kostet os en hel del,« siger Jørn Rosenmeier.

Da Viborg-forhandleren lavede en Hafnia-model og flyttede aktiviteterne over i et nyt selskab og efterlod gælden i det gamle, kostede det efter Jørn Rosenmeiers udsagn Nørresundbydistributøren en hel del penge.

Set isoleret i forhold til det danske marked er Jørn Rosenmeier dog tilfreds med selskabets resultat. Han peger på, at broadlinedistributøren Actebis sidste år leverede et overskud på 14,4 millioner kroner ud af en omsætning på over 4 milliarder kroner.

Rosenmeier-regnskabet sluttede 31. april, hvilket er to måneder tidligere end i 2007, hvor overskuddet var 17,1 millioner kroner før skat ud af en omsætning på 731 millioner kroner.

»Hele Triade koncernen skifter regnskabsår, således at alle regnskaber fremover kører fra 1. maj til 31. april. Derfor afleverer vi et ti måneders regnskab denne gang,« siger Jørn Rosenmeier.

Han hævder, at ti-måneders regnskabet reelt dækker over en omsætningsfremgang på omkring ti procent i forhold til 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere