Office Group-stifter i gang igen

En måned efter at han under dramatiske omstændigheder måtte dreje nøglen om som kopimaskineforhandler, er Alex Enggaard i gang igen. Hans nye selskab ernærer sig som printer-forhandler, og har denne gang speciale i HP.

Efter en konflikt med Toshiba Tec Danmark gik Toshiba-forhandleren Office Groups to aktive selskaber i sidste måned konkurs. Nu er Office Group-stifteren Alex Enggaard tilbage på banen. Hans nye selskab hedder Documentor.

Mens Office Group havde udgangspunkt i den gamle kopimaskinekanal, er det print-tilgangen, der er vejen frem for det nye firma, oplyser stifteren.

»Det er jo ikke nogen hemmelighed at kopi og print smelter sammen. Jeg kommer fra den gamle kopi-verden, men jeg vil gerne væk fra den box-flytter- mentalitet, som kopimaskinebranchen er så syltet ind i. I printerverden handler det mere om løsninger,« siger Alex Enggaard.

Et par uger efter starten er Documentor oppe på otte mand. Alex Enggaard bekræfter, at hel del af medarbejderne stammer fra Office Group, som ved konkursen i august have 35 ansatte.

Lige som Office Group tilbyde Documentor totale driftsløsninger. Man har ifølge stifteren aftaler med flere leasing-firmaer, som også var samarbejdspartnere til Office Group.

Et selskab, der ikke går igen fra det gamle firma, er Toshiba Tec.

»Den sag har jeg lagt bag mig,« siger Alex Enggaard med henvisning til den dramatiske konflikt mellem Office Group og Toshiba Tec Danmark. Konflikten, der endte med at koste Office Group livet, opstod ved årsskiftet, da Office Group opsagde samarbejdet med Toshiba, og i stedet begyndte at samarbejde med Gestetner.

Toshiba Tec endte med at overtage alle kunder fra Office Groups konkursbo, men Alex Enggaard antyder, at nogle af hans gamle kunder gerne vil handle med ham i det nye firma.

»Efter konkursen fik vi stor opbakning fra kunder og forretningsforbindelser,« siger han.

Den anden medstifter af Office Group, Peter Jørgensen Marquardt, er ikke med i Documentor, som til gengæld har pengemanden Michael Vinther, der blandt andet står bag Dansk Uviklingsfinansiering, med i sin bestyrelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere