Lønsystem kræver flere dyre konsulenter

Økonomistyrelsen har endnu engang brug for hjælp til holde styr på blandt andet det problematiske løn- og personalesystem, SLS, som allerede har kostet staten 426 millioner kroner. Nu kalder stýrelsen endnu engang eksterne konsulenter ind.

Økonomistyrelsen har brug for flere konsulenter til at få styr på sine problematiske IT-systemer.

Styrelsen hyrer derfor endnu en gang konsulenter til at arbejde med systemerne, der blandt andet tæller det skandaleramte lønsystem SLS, som har taget 12 år at udvikle og kostet skatteborgerne 426 millioner kroner.

Økonomistyrelsen har tidligere haft omkring 10 eksterne konsulenter gående, der hver har kostet 200.000 kroner om måneden.

Denne gang entrerer styrelsen med konsulentfirmaet Devoteam Fischer og Lorenz, der skal sørge for, at styrelsens løn- og personale-administrative systemer holder sig på rette kurs.

Konsulenterne fra Devoteam forventer, at det blandt andet er håndteringen af SLS, de skal rådgive Økonomistyrelsen om.

SLS-lønsystemet skal holde styr på næsten alle statsansattes løn i Danmark og er i øjeblikket ved at blive rullet ud.

Når udrulningen er overstået i juli, er knap 600 statsinstitutioner flyttet fra det 30 år gamle lønssystem, SCL, til det nye, SLS, på kun seks måneder.

Devoteam klar til udfordringen

- Vi har stor erfaring med digitaliseringen af den offentlige sektor, så vi er klar til at tage imod den store udfordring, det er at få så omfattende IT-systemer til at fungere optimalt, siger Allan Jensen, partner i Devoteam Fischer & Lorenz.

Økonomistyrelsen og Devoteam har indgået en rammeaftale, der løber frem til udgangen af 2006.

Devoteam eller Økonomistyrelsen vil på nuværende tidspunkt ikke vurdere, hvor mange penge rammeaftalen er værd.

- Vi ved det simpelthen ikke, da det ligger i rammeaftalens natur, at vi finder ud af, hvad det konkrete indhold i aftalen er hen ad vejen, siger Allan Jensen.

Økonomistyrelsen regner ikke med, at rammeaftalen vil fordyre SLS-projektet yderligere, da SLS har et separat budget, hvorimod rammeaftalen indbefatter alle styrelsens løn- og personaleadministrative IT-systemer.

Devoteam har tidligere samarbejdet med Økonomistyrelsen, men den nye rammeaftale betyder en intensivering af samarbejdet.

-Jeg vil tro, at cirka halvdelen af vores konsulentbistand bliver IT-teknisk spidskompetence. Den anden halvdel kommer til at handle om strategiske temaer og overvejelser i forbindelse med brug og valg IT på løn- og personaleområdet, siger Allan Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere