Merlin smider 67 millioner kroner

Den islandsk ejede Merlin-kæde har næsten halveret underskuddet. Alligevel kommer kæden ud med et underskud på 67 millioner kroner. Ejerne må sprøjte yderligere 20 millioner kroner i selskabet for at holde det oven vande.

Det er betydelige engangsomkostninger, der har belastet regnskabet i Merlin-kæden så meget, at bundlinjeresulatet for regnskabsåret 2005/06 er endt i et underskud på 67 millioner kroner.

Af ledelsesberetningen fremgår det, at Merlins omkostninger i årene fremover er skåret ned med 50 procent som følge af en voldsom rekonstruktion.

Selskabet havde i 2005/06 en nettoomsætning på 799 millioner kroner mod 686 millioner kroner året før. Antallet af medarbejdere er reduceret fra 491 til 388.

Som følge af underskuddet på 67 millioner kroner i 2005/06 endte selskabets egenkapital i minus. Det har tvunget ejerne til at tilføre yderligere 20 millioner kroner til kæden for at holde den oven vande. De 20 millioner kommer oven i en kapitaltilførsel på 40 millioner kroner, der blev tilført i løbet af regnskabsåret.

Selskabet forventer at komme med et positivt resultat på den primære drift for næste regnskabsår. Mens det samlede resultat før skat stadig forventes at gå i minus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere