Artikel top billede

IBM-huset I-seven melder sig ind i Microsoft-klubben

IBM-forhandleren I-seven vil ikke længere sættes i bås som ren IBM-partner. Det sætter grænser for vækstmulighederne er utidssvarende i forhold til markedet, lyder begrundelsen.

Den religiøse kamp er ikke vores kamp, lyder det fra IBM-huset I-Seven, der nu går ud og fortæller deres kunder, at de også er til Microsoft.

»Der sker meget ofte det, at vi i dag bliver betragtet som ren IBM-partner. Når en kunde ønsker at skifte til eksempelvis Microsoft, så bliver vi automatisk dømt ude. Ved nu at gå ud og fortælle vores kunder, at vi også satser på Microsoft-løsninger, fortæller vi dem, at vi gerne vil være med dem hele vejen. På den måde tror vi, at vi får mulighed for, at fastholde og endda vækste vores forretning,« siger I-sevens direktør Henrik Hansen.

I-seven er en af de store Lotus-partnere for IBM i Norden, og er kendt for at være dedikeret til IBMs produkter. Derfor er det også et stort skridt at tage for I-seven erkender direktør Henrik Hansen. I hvert at melde det offentlig ud.

»Man skal høre det, vi samtidig siger. Faktum er, at hvis kunderne vælger at skifte platform, så er vi nødt til at følge kunderne. Hele den integration, når du har flere platforme, er det, vi er gode til. Problemet er i dag, at når kunderne tager den beslutning, så er vi ude, fordi man opfatter os som rent IBM-hus. Men fakta er, at vi har hjulpet flere af vores kunder med for eksempel, at skifte mail-platform« siger Henrik Hansen.

For ham er det vigtigt, at komme ud med budskabet om, at I-seven følger kunderne.

»Vi gør det, kunderne ønsker. Den religiøse kamp er ikke vores kamp,« slår han fast.

Han erkender, at det måske er utraditionelt, at melde det ud på den måde. Men han føler det har været nødvendigt.

»Vi annoncerede den nye strategi på IBMs software-dag. Det gav os en del dialoger. Og IBM stiller selvfølgelig også en masse spørgsmål. Men jeg tror i virkeligheden, at det her er med til at fastholde platformen, og jeg har faktisk ikke oplevet en negativ effekt. Og når jeg får lov til at forklare mig, så kan folk godt følge med. Det kan IBM også. IBM Global services laver jo også både det ene og det andet. Det findes jo ikke mange kunder, der er rene på IBM eller Microsoft for den sags skyld,« siger Henrik Hansen.

Han mener, det som forhandler er vigtigt, at signalere, at man følger markedet, og ikke binder sig fast til en type løsning.

»Markedet går mere i mix. I praksis betyder det, at integration er det vigtigste. Derfor skal vi fortælle, at vi kan flere ting. Det handler ikke om, at vi er ved at smide hele vores baggrund væk og løbe bort fra Lotus-markedet,« konstaterer Henrik Hansen.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere