Artikel top billede

Skattesag mod Kim Mikkelsen trækker ud

Først om et halvt år er der udsigt til et foreløbigt punktum i sagen mod den tidligere direktør i Compare Support, Kim Mikkelsen.

Efter næsten tre og et halvt års efterforskning og juristerier er der nu endelig udsigt til, at der falder en afgørelse i bedrageri- og skattesagen mod Kim Mikkelsen, tidligere direktør i den krakkede servicevirksomhed Compare Support.

Ifølge anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi er retssagen nu berammet til at løbe af stabelen i slutningen af april 2011. Dermed vil der være gået tæt ved fire år siden konkursen i Compare Support i maj 2007, som udløste en politianmeldelse mod Kim Mikkelsen fra hans daværende partner Michael Artvig.

Sagen vil dog trække yderligere ud, hvis enten anklageren eller Mikkelsen vælger at anke rettens afgørelse.

Selve anklageskriftet mod Kim Mikkelsen har ellers ligget klar siden juni i fjor, men først i december 2009 blev det første forberedende retsmøde i sagen afholdt. På mødet i december rejste Kim Mikkelsens forsvarer, topadvokaten John Korsø Jensen, tvivl om bevismaterialet og krævede, at sagen blev sendt retur til politiet. Derfor er det først nu ti måneder senere, at sagen endelig er blevet berammet.

Ifølge politiassessor ved Københavns Vestegns Politi, Charlotte Edholm, har ventetiden dog ikke føjet yderligere til sagen.

Anklageskriftet omfatter også en tiltale mod Kim Mikkelsens hustru, som arbejdede som økonomiansvarlig i Compare Support. Anklagerne omfatter i alt 51 forhold, hvoraf det mest alvorlige punkt drejer sig om skattesvig af særlig grov karakter for i alt 7,4 millioner kroner.

Men ifølge politi og anklagemyndighed er anklageskriftet i vid udstrækning blevet »skåret til«, så det kun omfatter en del af de forhold, som er dukket op under efterforskningen.

CRN har siden konkursen i Compare Support afsløret, at Kim Mikkelsen både herhjemme og i udlandet drev en række servicefirmaer ved siden af Compare Support. Tidligere kunder og ansatte i Compare Support har oplyst til CRN, at der i en række tilfælde blev overført varer og serviceopgaver fra Compare Support til selskaberne Unicare Support og IT Supply. Det sidstnævnte selskab er i øvrigt netop blevet erklæret konkurs.

Det har ikke været muligt for CRN at få en kommentar fra Kim Mikkelsen til oplysningen om at retssagen mod ham nu er berammet.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere