Lebara: Ring for ni øre i minuttet

Selskabet Lebara vil sælge mobiltelefoni med tab. For at kunne kapre kunder fra de konkurrerende lavprisselskaber har Lebara sat prisen for mobilsnak til ni øre minuttet.

I går lancerede Lebara den sandsynligvis billigste pris på mobiltelefoni herhjemme. Ni øre i minuttet.

Dertil kommer så en række forbehold: Der skal ikke betales for en månedligt abonnement som konkurrenten Happii, der sælger mobiltelefoni til ti øre minuttet, men til gengæld må man hoste op med 49 kroner som engangsudgift for at blive Lebara premium-kunde. Den store hage er dog, at Lebara-kunderne bliver afkrævet et miniumumsforbrug på 150 kroner om måneden og dertil også skal betale et såkaldt "medlemsbidrag" seks procent af deres forbrug om måneden. Ved minimumsforbruget bliver det til ni kroner om måneden.

Til ni øre i minuttet skal der snakkes godt igennem for at nå op 150 kroner om måneden. Det svarer til omkring en times snak hver eneste dag.

Alligevel lægger Lebara-direktør Kristian Myrup ikke skjul på, at det bliver stort set umuligt at tjene penge på ni-øres-tilbuddet. Til gengæld regner han med, at selskabet får en masse opmærksomhed - og en masse kunder, uden at skulle markedsføre sig særligt meget.

»Vi har længe haft en god forretning på at at tilbyde udenlandstelefoni, og nu vil vi gerne også kunne tilbyde indenlandsk mobiltelefoni. Men hvis vi skulle ud og reklamere så grundigt, at folk flyttede over til os, ville det koste et millionbekøb. I stedet har vi så valgt at bruge de penge til ramme en pris, der kan få folk til at spærre øjnene op,« Kristian Myrup.

Han vil forsøge at undgå den situation, at konkurrenter eller andre skulle forsøge at bløde selskabet til døde ved at oprette abonnementer og derpå lade telefonen ringe i døgndrift - et scenario, som også var aktuelt for Happi og som skyldes, at teleselskaberne får en kickback på 24-25 øre når de sender kunder videre til hinandens net. Happii bruger TDCs net mens Lebara benytter Sonofons net. Lige som hos Happii bliver der hos Lebara indført begrænsninger i brugsvilkårene, der skal hindre misbrug, og situationer, hvor folk anvender telefonen som babyalarm.

Lebaras ni-øres tilbud bliver aktuelt fra den 2. juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere