Asiatiske telefabrikker vælger Intel

Otte asiatiske mobiltelefonfabrikker har taget Intels nye telefon-chip, Manitoba, til sig. Mellem dem er koreanske Maxon, som udvikler sin Intel-baserede telefon i Nordjylland.

De asiatiske elektronikproducenter tager Intels nye chip til mobiltelefoner, tidligere kaldet Manitoba, til sig.

Otte fabrikker i Asien, deriblandt fire kinesiske, har underskrevet aftaler med Intel om at udvikle nye telefoner på basis af chippen.

Mellem de otte fabrikker er koreanske Maxon, som udvikler sin nye Intel-baserede telefoner på udviklingscentret i Nordjylland.

De asiatiske markeder er interessante for hele mobilbranchen. Alene Kina har over 200 millioner mobilbrugere og er dermed verdens største marked for mobiltelefoni.

- Udbyderne siger, at man om et år kan sende og modtage billeder, i stedet for blot et par liniers tekst. Hvis det skal blive virkelighed er der brug for processordelen til de nye enheder, siger Intels kinesiske direktør, Ian Yang.

Han forudser, at de nye telefoner kommer til at koste mellem 700 og 1100 kroner på det asiatiske marked.

Verdens største mobilproducenter, Nokia, Motorola og Samsung, har endnu ikke meddelt, om de vil fremstille telefoner baseret på Manitoba. Men Intel har luftet muligheden for, at flere vil springe på vognen i løbet af denne uges 3GSM-messe i Cannes, den største messe for mobilbranchen.

De fire kinesiske fabrikker, der har indgået aftale med Intel, er Ningbo Bird, Legend Group, TCL Group og Beijing Capital Group.

Derudover er der indgået aftale med Mobicon Group fra Hong Kong, Mitac International Group fra Taiwan og den asiatiske afdeling af Inventec Application. Dertil kommer Maxon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere