Athena It fyrer og sætter ansatte ned i løn

Hostingvirksomheden Athena Its ansatte har accepteret en lønnedgang på 10 procent i de næste fem måneder. Det sker for at undgå yderligere end de ti fyringer, der er foretaget siden fusionen mellem Athena og Munk it sidste sommer.

Usikkerhed om det fremtidige salgstal har presset hostingvirksomheden til at skære dybt og det er gået ud over medarbejdernes lønninger.

Hostingvirksomheden købte i sommeren 2008 konkurrenten Munk It og havde regnet med en omsætning i regnskabsåret frem juli 2009 på 90-95 millioner kroner. Det svigtende salg har netop fået Athena til at nedjustere sine forventninger med ti millioner kroner.

Ved at appellere til de ansattes solidaritet har Athena It fået de ansatte til at acceptere end lønnedgang på ti procent frem til udgangen af juni måned.

»Vi har gjort det for at sikre arbejdspladserne,« siger administrerende direktør Peter Kroul, der ligesom sine medarbejdere også er gået ned i løn.

Peter Kroul vurderer, at hvis ikke lønnedgangen var blevet gennemført, måtte han afskedige yderligere fem medarbejdere.

»Jeg er ikke tilfreds med årets resultat. Vi var gearet til vækst, men det har ændret sig,« siger Peter Kroul.



Omsætningen i halvåret frem til udgangen af december 2008 blev på 40 millioner kroner og resultat før skat endte med et underskud før skat på 710.000 kroner. Nedgangen er især kommet fordi salget af Auto-CAD-licenser i Athena It’s byggeafdeling næsten gik i stå i årets sidste måneder. Byggeafdelingen står for omkring 20 procent af Athena Its omsætning, og opbremsningen i byggesektorer påvirker licenssalget direkte.

Derimod er hostingdelen af Athena It stabil, hævder Peter Kroul. 70 procent af omsætningen stammer fra lange hostingaftaler, der overvejende løber over tre år.

»Det giver en ro, for det gør, at den månedlige indtjening er garanteret,« siger Peter Kroul.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere