Tech Data vil pumpe nordisk distribution

Tech Data fik igen et svagt første kvartalsregnskab med en overskudsgrad på kun 0,13 procent. Nu skal nye produkter introduceres og der skal være en større margin til distributøren.

It-distributøren Tech Data fik i årets første kvartalsregnskab, der sluttede med udgangen af april 2008 igen en svag overskudsgrad i Europa.

Traditionelt er overskudsgraden lille hos Tech Data i første kvartal og ligesom i de foregående tre år har distributørens overskud i år været lille i forhold til den samlede omsætning. Således er kun 20 millioner kroner eller 0,13 procent af den samlede europæiske omsætning i år landet på bundlinjen. Det skal ses i modsætning to tredje og fjerde kvartal, hvor Tech Datas overskud kan være helt oppe på 0,8 procent for den europæiske forretning.

Det har mandag ikke været muligt at få en kommentar til regnskabet fra Tech Datas nordiske organisation, men i et nyligt interview med svenske nyhedssite, IT24 siger Tech Datas nordiske direktør Jonas Elmgren, at distributøren fremover skal være endnu mere effektiv for at øge lønsomheden.

»Leverandørerne må også tillade distributørerne at få lidt mere margin. Vi taler ikke om nogle procent, men om tiendedele, som generelt aldrig bliver følt i konsumentleddet. Det er klart, at vi må have omkostningssiden på plads for at være lønsomme, men vi har også brug for hjælp,« sagde Jonas Elmgren til IT24.

Desuden skal Tech Data udvikle sin forretning, lyder det fra den nordiske direktør. Det gælder om at udvide sortimentet med nye produktgrupper som mobil og tv, så man kan tilbyde alle de produkter, som er knyttet til et kontor og ikke blot det, der står på skrivebordet.

Den europæiske omsætning var uændret i første kvartal i forhold til samme kvartal året før med 16 milliarder kroner. I år er det europæiske overskud i første kvartal også skæmmet af ekstraomkostninger i forbindelse med opkøbet af Scribona.

I regnskabet ligger der regninger for 19 millioner kroner for konsulenttimer og integrationsomkostninger efter sammensvejsningen med den tilkøbte konkurrent. Tech Data vil også i det indeværende kvartal bruge 19 millioner kroner på at få Scribona sammensvejset med Tech Data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere