Svag fremgang i flashsalg overrasker Kingston

Kingston får 2007-omsætning på 4,5 milliarder dollar. Prisfald på flashhukommelse rammer dog hårdt i Norden.

Hukommelsesproducenten Kingston fik i 2007 en global omsætning på 4,5 milliarder dollar.

Det er en stigning på 22 procent i forhold til året før. I Norden er fremgangen dog mere beskeden. Her er Kingstons omsætning til forhandlere- målt i dollar - kun steget omkring ti procent for hver af de tre produktområder flash, industriel og systemspecifik hukommelse.

Det overrasker landechef Michael Lysholt Nielsen fra Kinston, da han har brugt meget tid på at markedsføre og sælge netop flashprodukterne. Forklaringen er, ifølge ham, at mens Kingstons priser på hukommelsesprodukter generelt er faldet med 40 procent, er prisen på flashhukommelse »styrtdykket«.

I Danmark har Kingston i 2007 solgt 36 procent flere hukommelsesenheder til forhandlere i forhold til året før. Målt i dollar er stigningen i salget til forhandlerne dog kun 10 procent og stigningen er kamufleret af et kursfald overfor dollaren på ti procent i løbet af 2007. Det skjuler hvor stor ændringen i forhandleromsætningen reelt er. Landechef Michael Lysholt Nielsen kan dog ikke umiddelbart sige, hvordan omsætningen målt i danske kroner har ændret sig.

Kingstons danske omsætning i 2007 blev på 250 millioner kroner. Det var et fald i forhold til året før, hvor der blev solgt for 312 millioner kroner. Det store fald skyldes ifølge ham især RAM-brokeren Bridemas konkurs i starten af året. Konkursen har dog ikke påvirket Kingston i større grad. Efter Bridemas fald køber de samme kunder nu Kingston- produkter ad andre kanaler, forklarer Michael Lysholt Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere