Ny retssag skal fratage Microsoft Windows-navnet

Først forsøgte Microsoft uden held at få en dom for, at Linux-selskabet Lindows' navn er et plagiat af Windows. Nu har Lindows svaret igen og lagt sag an mod Microsoft med krav om, at Windows-navnet tages fra selskabet.

Selskabet Lindows, der står bag en Linux-distribution, der kan køre visse Windows-programmer, giver nu Microsoft svar på tiltale.

Lindows blev tidligere i år sagsøgt af Microsoft, der mente, at navnet på Linux-selskabet plagierede Microsofts Windows. Den sag tabte Microsoft.

Sejren har givet Lindows blod på tanden. I en ny retssag kræver selskabet, at Windows-navnet fratages Microsoft. Lindows mener nemlig, at man ikke kan registrere almindelige ord som varemærker. Det skriver New York Times.

- Intet firma, uanset størrelse, og uanset hvor mange penge de har brugt, bør være i stand til få et kommercielt monopol på ord i det engelske sprog, siger Daniel Harris, der er advokat for Lindows, til New York Times.

Microsoft ser helt anderledes på sagen. Ifølge Microsofts egne oplysninger har selskabet brugt 8,4 milliarder kroner siden 1983 på at markedsføre Windows-navnet.

- Vores ønske er kort og godt, at Lindows ikke bør kunne udnytte den indsats, som Microsoft har lavet for at gøre Windows til et af de mest genkendelige varemærker i de seneste 20 år, siger Microsofts talsmand, Jon Murchison.

Bombe kommer retur

I kendelsen fra den første retssag skriver dommeren blandt andet:

- Selv om Lindows leger med ilden ved at vælge et navn der ligger så tæt på Windows, kan man lige så let konkludere, at Microsoft tog en farlig beslutning ved at navngive sit produkt efter et almindeligt ord, der indikerer, at der er tale om en grafisk brugerflade.

Og det er den formulering, der har fået Lindows til at stille spørgsmålstegn ved Microsofts ret til at registrere et almindeligt ord som et varemærke.

- Efter at Microsoft forsøgte at få os lukket med rettens hjælp, har vi besluttet os for at kæmpe. Microsoft smed en bombe ind til os, og nu kommer den retur, siger Lindows administrerende direktør, Michael Robertson.

Lindows havde bedt retten om en foreløbig kendelse, men fik afslag. Dermed skal sagen afgøres i en række af retsmøder, der starter i april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere