Distributørudvalg underkendt i Kølendorf-sag

OPDATERET. Mobildistributøren Peer Kølendorf er god nok til It-Branchen. Distributørudvalgets krav om ekslusion blev afvist af bestyrelsen.

IT-Branchen (ITB) beholder Peer Kølendorf. På et møde i dag har forenignens bestyrelse besluttet at beholde Peer Kølendorf og hans virksomhed Comitel som medlem af IT-Branchen.

Dele af Distributørudvalget under ITB har gennem længere tid været utilfreds med Peer Kølendorfs plads i hovedbestyrelsen. Som tidligere direktør og ejer af brokerselskabet Comitel International mener flere distributører, at Kølendorfs ry er for plettet til at sidde sammen med dem i IT-Branchen.

Det er en ex-direktørs ulovligheder i Kølendorfs tidligere selskab, Comitel International, der gav anledning til kritik. Ex-direktøren blev i slutningen af 2007 dømt for karruselhandel i den såkaldte »Gul Feber«-sag. Dommen faldt på baggrund af en omfattende svindel med 140 momsmillioner, som direktøren foretog, da selskabet var ejet af Peer Kølendorf.

Peer Kølendorf har på intet tidspunkt været tiltalt eller dømt i sagen, ligesom han selv har afvist beskyldninger og antydninger af, at han selv har været involveret i ulovligheder. Derimod var det direktøren i Comitel international, Klaus Hansen, der havde handlet på egen hånd og uden hans kendskab.

I en pressemeddelelse torsdag eftermiddag udtaler IT-Branchens formand Lars Monrad-Gylling:

»Det er en beklagelig sag. Vi vil nu tage en dialog med Distributørudvalget om bestyrelsens afgørelse, og så håber vi, at eventuelle misforståelser kan opklares.«

Bestyrelsen gentager, at der ikke har været nogen sigtelse mod Peer Kølendorf for noget ulovligt.

Distributørudvalgets formand, Ole Eklund fra Actebis, er en af Kølendorfs kritikere i distributørudvalget. Han sagde i januar, at Peer Kølendorf burde have trukket sig fra hovedbestyrelsen, da han ikke er værdig til at sidde i toppen af ITB, selv om det kun var en tidligere direktør, der blev dømt og ikke nogle af de involverede selskaber.

»Vi har aldrig talt om, at Peer Kølendorf er dømt. Det vi har talt om er etik. Havde det været mit selskab, der var blevet involveret i en sag som »Gul Feber«, så havde jeg trukket mig fra IT-Branchens bestyrelse. Det har noget at gøre med vores omdømme,« lød kommentaren fra distributørudvalgets formand, Ole Eklund dengang.

Kritikken fra distributørudvalget spidsede til, da direktør i Rosenmeier Electronics, Jørn Rosenmeier midt i januar forlod IT-Branchen i protest mod Comitel-direktør Peer Kølendorfs plads i foreningens bestyrelse. De var de hårde domme i momskarruselsagen »Gul Feber«, der belastede Kølendorf, mente Jørn Rosenmeier dengang.

Med dagens ikke-beslutning i ITB er der endnu ikke sat punktum i den etikdiskussion der har været med Kølendorf i centrum.

Det har ikke været muligt at træffe hverken ITBs formand Lars Monrad-Gylling eller ITBs direktør Jakob Lyngsøe for uddybende kommentarer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere