Domstol kræver Suns Java i Windows

Sun Microsystems Java-sprog skal i fremtiden indgå i styresystemer fra Microsoft. Det ligger fast efter en høring, som blev afsluttet lillejuleaften. Kendelsen ses som en sejr for Sun i den monopolsag, som firmaet har anlagt mod Microsoft.

Microsoft har tabt første runde af et slag om understøttelse af Java i Windows. Efter en høring er der blevet afsagt en kendelse, som tvinger Microsoft til at understøtte Java i sit Windows-styresystem.

En af pointerne i kendelsen er, at Microsoft har udnyttet sin dominerende position i markedet ved at udsende nye udgaver af Windows sammen med en forældet udgave af Java.

Ifølge Sun betyder den spredte distribution af Java, at flere og flere udviklere er gået over til udvikle i .Net, som er Microsofts bud på et programmeringssprog med brede muligheder.

Sun mener, at Microsoft udnytter sin dominerende position til at presse sit eget produkt ind på markedet og stjæle markedsandele fra Sun.

I kendelsen hedder det, at hvis Microsoft vil have en dominerende position inden for programmeringsprog, så skal det være på grund af .Net?s overlegne kvaliteter, og ikke på grund af at Microsoft udnytter sin dominerende markedsposition til at skabe fordele for sit eget produkt.

Det betyder, at Microsoft skal understøtte den nyeste version af Java fra Sun.

Men der er allerede slået skår i glæden hos Sun. Microsoft oplyste nemlig kort tid efter kendelsen, at det planlægger at appellere kendelsen fra høringssagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere