Indkøbsaftaler presser Kontor Syd til opkøb

Kontor Syd-direktør Svend-Aage Kjær ser finansminister Thor Pedersens eneindkøbsaftaler som en trussel. Det er en del af brændstoffet bag Kontor Syds nye offensive opkøbsstrategi.

Svend-Aage Kjær sælger stadig it til sønderjyske kommuner. Men Kontor Syd-direktøren kan godt læse skriften på væggen. Den er grum, efter at Finansministeriets omsiggribende eneindkøbsaftaler på it er begyndt at brede sig til kommunerne. Det er en af årsagerne til, at Kontor Syd nu vil sætte fart på opkøb.

»Finansminister Thor Pedersens aftaler er en risiko for os og vores aftaler med det offentlige. Jeg er ikke skræmt, men jeg vil heller ikke sidde med hænderne i skødet og ikke være forberedt på, at den forretning ryger,« siger Svend-Aage Kjær.

For Kontor Syd var sidste uges opkøb af Holsted EDB-Forsyning i følge Svend-Aage Kjær således det første skridt i retningen af at gardere firmaet mod tab af forretning til det offentlige.

»Der ligger stor alvor i meldingen om, at vi vil købe yderligere op. Vi er nødt til at se indkøbsaftalerne som en trussel. Derfor vil jeg have yderligere vækst i Kontor Syd, så vi kan kompensere, hvis vi mister omsætning fra kommunerne.«

Udover, at de offentlig eneindkøbsaftaler kan true Kontor Syds omsætning, så har Svend-Aage Kjær ikke meget tilovers for Thor Pedersens indkøbsstrategi.

»Der er ingen tvivl om, at disse aftaler skaber monopoler. Og vi ved alle, hvad der sker, når vi får monopoler. De skruer bissen på og sætter priserne op. For pengene skal jo tjenes ind igen. Så derfor mener jeg ikke, at ministeren har tænkt det her helt igennem, og hvis de gør hele regnestykket op, så kommer de i knibe," siger Svend-Aage Kjær, som føler sig snigløbet af Finansministeriet.

»Jeg føler ikke det er fair. Det er ikke rigtig af en regering at gøre sådan noget. Lokalt er kommunerne jo glade for os som leverandører. Jeg mener, at vi som lokal forhandler med know-how er et godt alternativ til de store spillere. Hvorfor tror man at alt skal ligge i København for at være godt,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere