IBM's storage-software bliver open source

IBM giver kildekoden til sin kommende Storage Tank-teknologi fri i et forsøg på at vinde intet mindre end "verdensherredømmet" inden for datalagring.

IBM vil gøre koden til sin kommende storage-teknologi, Storage Tank, frit tilgængelig.

IBM samarbejder med et open source-firma om at udvikle koden, skriver CNet.

Ambitionerne for Storage Tank er tårnhøje:

- Vores mål er intet mindre end verdensherredømmet for storage-teknologi, sagde IBM's manager for storage-software, David Pease, til CNet.

Samarbejdet ses som IBM's seneste forsøg på at udnytte udbredelsen af open source. IBM har allerede afsat betydelige ressourcer, blandt andet gennem oprettelsen af "The Linux Technology Center".

Understøtter flere styresystemer

- At understøtte open source i Storage Tank byder på flere fordele. Blandt andet giver det mulighed for at holde styr på et stort antal filer. IBM's mål er at kunne håndtere op til en milliard filer i et enkelt storage-system, siger Jai Menon, der er forsker i storage ved IBM's Almaden Research Center.

Derudover betyder open source-strategien, at de samme filer kan bruges af forskellige styresystemer. De nuværende storage-systemer kræver, at man installerer et program, der tager højde for de forskellige styresystemers måde at håndtere data på.

Storage Tank-teknologien er designet til at få mere ud af eksisterende storage-systemer og gøre dem nemmere at administrere. Med Storage Tank er det også muligt at linke eksisterende storage-systemer, så der opnås mere dataplads.

Derudover gør teknologien det muligt at lagre filer af en bestemt type i forskellige dele af systemet. For eksempel kan billed- og lyd-streaming placeres på en særlig storage-enhed, der er beregnet på denne opgave og har tilstrækkeligt båndbredde til rådighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere