Forhandlere måber over multimedieskat

To af de største spillere på markedet for arbejdsgiver betalt it-udstyr undrer sig højlydt over den nye multimedieskat, som de finder både asocial, teknologifjendsk og skadelig for virksomhedernes fleksibilitet.

Den voldsomme kritik af den nye multimedieskat, som er en del af VK-regeringens skatteforlig med Dansk Folkeparti breder sig nu også til it-forhandlerne. To af de største forhandlere af arbejdsgiverbetalte it-ydelser, hardwaregiganten Atea og hjemme-pc-forhandleren Flexpay langer begge voldsomt ud efter den nye skat.

Skatten fører ifølge Skatteministeriet til, at alle, der får mobiltelefon, bredbåndforbindelse, pc eller lignende stillet til rådighed af deres arbejdsgiver fremover skal beskattes af en værdi på 5000 kroner uanset værdien af hardware eller abonnement.

Hos Atea siger en tydeligt vred direktør Søren Jensen, at multimedieskatten er et frontalangreb på den teknologiudvikling, som i de sidste mange år har bidraget væsentligt til øget vækst og fleksibilitet i erhvervslivet

»Multimedieskatten er en hån mod moderne vidensarbejdere. Politikerne ved tilsyneladende ikke, at en stor del af det arbejde der bliver udført på arbejdsmarkedet i dag foregår i en virtuel verden,» siger Søren Jensen til CRN. Han beskylder samtidig den nye multimedieskat for at ramme socialt skævt ved at skubbe på en udvikling, der opdeler arbejdsmarkedet i et teknologisk A- og B-hold.

»Det er en invitation til skattetænkning. Den højtlønnede direktør vil forsøge at få så stor en del af sit it-forbrug flyttet over på en arbejdsgiverbetalt ordning, mens den lille mand bliver taber i spillet. Mange lavtlønnede og lavtuddannedehar jo ikke mulighed for at få arbejdsgiveren til at betale et it-forbrug, der overstiger multimedieskattens 5000 kroners-grænse,« siger Søren Jensen og peger helt konkret på en ordning, hvor det offentlige for et par år siden investerede 400 millioner kroner i at udstyre 28.000 hjemmehjælpere med en mobiltelefon, som de bruger til at registrere deres arbejdstid.

»De mennesker skal for fremtiden betale skat af 5000 kroner, selv om værdien af mobiltelefonen slet ikke kommer i nærheden af beskatningsbeløbet. Det er både uretfærdigt, men også hamrende ineffektivt, fordi man skal opretholde en analog verden for de mennesker, der nu bliver presset væk fra de digitale løsninger,« siger Søren Jensen, som ikke tøver med at kalde det bondefangeri, at regeringen nu vil beskatte it-ydelser med tilbagevirkende kraft.

Også hos forhandleren Flexpay-Nicator er administrerende direktør Leif Andreasen hetl uforstående overfor den nye multimedieskat.

»Det virker uigennemtænkt grænsende til det tåbelige, at man nu vil beskatte ansatte i sundhedsvæsenet som hjemmehjælpere, læger og sygeplejersker, som har en mobiltelefon liggende på natbordet, når de er på tilkaldevagt. De faggrupper må jo nu kræve, at arbejdsgiveren stiller seng, bord og stol til rådighed, når der er på vagt, og det bliver dyrt,« siger Leif Andreasen.

»Vi snakker om måske 100.000 mennesker, som hver eneste dag bruger moderne teknologi til at passe deres arbejde. Men jeg troede egentlig, at formålet med skattereformen var at nedsætte skatten på arbejde. Men sådan kan det gå, når politikerne piller ved noget, som de ikke har forstand på,« siger Leif Andreasen.

Han peger samtidig på, at skattereformen omhyggeligt går udenom en stribe andre frynsegoder, som gratis aviser, GPS til bilen, sundhedsforsikringer og rygestop kurser, som i nogle tilfælde oven i købet udløser et skattefradrag for arbejdsgiveren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere