Kim Mikkelsen skjulte udenlandske selskaber

Politiet undersøger om den tidligere direktør i Compare Support, Kim Mikkelsen, ulovligt flyttede millionomsætning til skjulte selskaber i udlandet.

Konkursen i service- og reparationsfirmaet Compare Support trækker nu tråde til udlandet. I perioden 2004-2005 stiftede den daværende direktør Kim Mikkelsen i al hemmelighed en række selskaber i Sverige, Norge, Polen og Finland sammen med lokale partnere. De udenlandske selskaber opererede under samme navn som det danske Compare Support, men Kim Mikkelsen orienterede ifølge CRNs oplysninger ikke sin danske partner og bestyrelsesformand i Compare Support A/S, Michael Artvig, om de udenlandske selskaber.

Frem til få måneder før Kim Mikkelsen blev bortvist fra sit job i Compare Support i Danmark, overførte Kim Mikkelsen i stor stil serviceopgaver til egne selskaber i udlandet. Ifølge de svenske og norske selskabsregistre havde Mikkelsens selskaber i løbet af tre år en omsætning på tilsammen 9,4 millioner danske kroner, som på den måde blev flyttet til de udenlandske selskaber.

Aktiviteterne i de udenlandske selskaber er nu en del af den efterforskning, som Københavns Vestegns Politi og Bagmandspolitiet har gennemført i forbindelsemed konkursen i det danske Compare Support. Det bekræfter lederen af afdelingen for økonomisk kriminalitet, Ole Andreasen.

Ifølge den svenske partner, Bengt Zieger, blev den svenske version af Compare Support stiftet i 2004.

»Jeg vidste overhovedet ikke, at Mikkelsen havde en ligestillet partner i Danmark. For mig fremstod det som Kim Mikkelsen bestemte alle forhold omkring den danske virksomhed selv,« siger Bengt Zieger.

Fra Kim Mikkelsens tidligere norske partner Tore Vedvik lyder en tilsvarende forklaring.

»Det var først i foråret 2007, at det gik op for mig, at Kim Mikkelsen havde en partner i sit danske selskab. Det virkede lidt mærkeligt på mig, og det er ikke den måde, jeg driver virksomhed på her i Norge. Det lyder for mig som om, nogen har snydt nogen i denne her konstruktion,« siger Tore Vedvik til CRN.

Ifølge CRNs oplysninger var Kim Mikkelsens nordiske eventyr ikke kendt blandt de ledende medarbejdere i Compare Support, og ifølge Mikkelsens danske partner. Michael Artvig, kendte han ikke til de udenlandske
selskaber før forholdsvis sent i forløbet.

»Jeg kender ikke noget til de udenlandske selskaber overhovedet. Jeg har ikke været involveret i dem, og jeg aner ikke, hvad der er foregået i dem, og jeg har ikke været med til at starte dem op,« siger Michael Artvig, som af hensyn til den igangværende politiefterforskning og det uafsluttede konkursbo ikke ønsker at kommentere forholdene i Compare Support yderligere.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Kim Mikkelsen, som i dag driver supportfirmaet Unicare Support.

Læs hele artiklen i den trykte udgave af CRN, som udkommer i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere