Maconomy-direktør sætter kurs mod Stillehavet

Maconomys administrerende direktør Bent Larsen retter blikket mod Stillehavsområdet. Det sker efter, at han sammen med den øvrige Maconomy-ledelse torsdag kunne præsentere selskabets første overskud. Resultatet før skat blev 6,2 millioner kroner - ud af en omsætning på 150,4 millioner kroner.

I indeværende år er det direktørens målsætning at fordoble overskuddet i selskabet til 12 millioner kroner. Det skal blandt andet ske ved at starte salg af selskabets software i Asien og Stillehavsområdet, hvor Maconomy venter de første ordrer i hus efter sommerferien, når softwaren kan understøtte de lokale skrifttegn. Maconomy øger desuden indsatsen på det tyske marked og Nordamerika.

Overskuddet er det første i Maconomys historie som børsnoteret selskab og kommer efter en stram stil, som Bent Larsen indførte i 2002, da han kvittede posten som bestyrelsesformand og satte sig i stolen som administrerende direktør. Ved samme lejlighed blev Maconomy-stifteren Per Tejs Knudsen afsat, som følge af tabene på 91,6 millioner kroner i 2001 og 74,9 millioner kroner i 2002.

For nyligt fortalte Bent Larsen til Fondsbørsen nyhedstjeneste, at selskabet var på kurs ud over afgrunden, da han tog over.

»Per troede fuldt og fast på, at han kunne vende skuden. Det er i orden at bruge 80 millioner kroner, hvis du får opbygget en stærk organisation, men problemet var, at der ikke kom noget ud af investeringerne,« forklarede Bent Larsen.

Da Bent Larsen kom til, fyrede han omtrent 100 mand og ændrede strategien fra at gå mod store kunder til mindre selskaber i fem udvalgte nicher - blandt andet revision og konsulentbranchen.

»Det første halve år, jeg var direktør, syntes alle, at jeg var et utrolig dumt svin. Folk mistede deres job, og jeg rev en masse ting ned,« fortæller Bent Larsen til fondsbørsens nyhedssite Plus-Portal.

Efter at der nu er kommet plusser i forretningen, er stemningen dog vendt.

»Da medarbejderne fandt ud af, at Maconomy tabte penge, var der en vis forståelse for de tiltag, jeg satte i gang. I dag er det mit indtryk, at der er begyndt at snige sig en vis stolthed ind over, at vi har succes. Folk tror på det nu,« fortæller Bent Larsen.

Overskuddet i 2003 kommer ikke som en overraskelse for aktiemarkedet, da Maconomy flere gange har fortalt, at bedringen var i hus. I 2003 steg Maconomys aktiekurs fra 5 til 13 kroner. Den stil er fortsat, og Maconomy ligger nu i kurs 19,40. I februar steg kursen alene 14 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere