Danskerne dropper online-julegaver

Danmark er et af de lande i Europa, hvor færrest køber deres julegaver på internet, viser en undersøgelse fra Yahoo. Danskerne køber mindre på internet i år end sidste år.

Danmark er et af de lande i Europa, hvor internetbrugerne er mest skeptiske over for at hive kreditkortet frem og købe julegaver, mens de sidder foran skærmen. Det viser en undersøgelse fra Yahoo.

Undersøgelsen er gennemført blandt Yahoos egne brugere i otte europæiske lande, og 281 danskere deltog.

Godt to ud af tre danskere siger, at de slet ikke vil købe julegaver på internet i år. Kun Spanien og Italien har højere andel af Yahoo-brugere, der helt afviser at købe online.

Faktisk er danskerne generelt blevet mere skeptiske over for at købe deres julegaver på internet, viser undersøgelsen. Kun fire procent svarer, at de vil købe flere gaver på nettet end sidste år, og det er langt den laveste andel i Europa. Fire ud af fem danskere vil ifølge Yahoo-undersøgelsen bruge lige så mange penge på julegaver i år som sidste år.

Danskerne er ellers ikke bekymrede over sikkerheden ved online-handel. Kun 14 procent angiver risikoen for misbrug af kreditkortet som årsag til, at de ikke køber gaver online, og det er næstlavest i Europa. I Sverige er 31 procent bekymrede for sikkerheden.

For danskerne er den væsentligste forhindring derimod, at folk gerne vil se og røre ved produkterne, inden de køber dem. Det ser 43 procent som den væsentligste forhindring for online-gavekøb.

Når danskerne køber julegaverne på internet, så gælder det først og fremmest bøger, musik og elektronik, og det er helt på linie med resten af Europa.

Derimod angiver kun 13 procent af danskerne, at de vil købe deres legetøj online, og det er lavest i Europa. I gennemsnit regner en tredjedel af de europæiske Yahoo-brugere med at købe legetøj på internet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere