Netkoncept i betalingsstandsning

Netkoncept Websales blev fredag meldt i betalingsstandsning. Samtidig har direktøren Eske Munck i længere tid været i forhandlinger med eksterne investorer. Det er endnu uklart om betalingstandningen er et led i disse forhandlinger.

Fredag var en travl dag hos Netkoncept i Albertslund. Samtidig med at selskabet blev sat i betalingsstandning blev vedtægterne for Netkoncept Websales blev ændret. Flere datterselskaber i Netkoncept-koncernen skiftede navne og en række medarbejdere blev fyret.

Der har længet gået rygter om et salg af Netkoncept og senest har der været forlydender om, at direktør Eske Munck har fundet en investor til virksomheden, hvor kun de sidste detaljer i en aftale mangler at falde på plads.

Ifølge CRNs oplysninger er der tale om en investor, som er villig til at smide op mod 40 millioner kroner ind i forhandlerhusets fremtid. Det har dog ikke været muligt at få bekræftet disse oplysninger hos Eske Munck.

Selve moderselskabet Netkoncept a/s kører videre som normalt, mens Netkoncept Websales har søgt ly i en betalingsstandsning. Sø- og Handelsretten har overfor CRN bekræftet at selskabet gik i betalingsstandsning fredag den 28. marts.

Samme dag blev der anmeldt en ændring i vedtægterne for netop Netkoncept Websales. Ifølge Erhvervs- og selskabsstyrelsen har virksomheden anmeldt en navneændring til NKW a/s.

Ligeledes har selskaberne Netkoncept- Digitalcenter og Systemcenter ændret navn til forkortelserne NKD og NKS.

Netkoncept købte Websales i september 2003 af blandt andre Peter Warnøe og den daværende direktør Klavs F. Jørgensen. Websales fik lov til at gå konkurs inden Netkoncept overtog boet. Dermed kunne Eske Munck nøjes med at overtage dele af den fallerede forhandlerforretning.

CRN har talt med flere højtplacerede kilder hos Netkoncept og der er en klar bekymring for, at der er gang i en manøvre, hvor gælden bliver parkeret, mens virksomhedens godbidder sælges fra.

Netkoncepts direktør Eske Munck har ifølge CRNs oplysninger fyret otte mand i fredags. En handling der har været nødvendig i en igangværende sparerunde, lyder begrundelsen. Direktøren har samtidigt meddelt medarbejderne, at der kommer en afklaring på virksomhedens fremtid i denne uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere