WM-data: Med SDC var vi for små

WM-data mener sig ikke dumpet af SDC. Konstellationen af de to selskaber gav ikke den nødvendige tyngde i markedet for at kunne blive en betydende aktør, siger administrerende direktør Jesper Scharff.

Skilsmissen efter to et halvt års forlovelse mellem SDC og WM-data i et fælles driftsselskab sker i en gensidig forståelse af, at konstellationen ikke var holdbar.

Det siger den administrerende direktør for WM-data Danmark, Jesper Scharff.

Han mener ikke, at selskabet blev dumpet af SDC, selv om SDC var utilfreds med, at samarbejdet ikke levede op til forudsætningerne.

Ikke store nok

- Vi var ikke store nok. Det er meget svært at få økonomi i outsourcing af IT-drift, hvis ikke man er højt oppe i markedet. Og det kunne vi ikke komme, konstaterer Jesper Scharff.

Det fælles selskab, WM-data SDC, nåede op på en kapacitet i datacentralerne på 4.000 MIPS (millioner instruktioner per sekund).

Men ifølge Jesper Scharffs vurdering skal et selskab, der ønsker at drive mainframe-baserede systemer for blandt andet banksektoren, i øjeblikket op på mellem 40.000 og 50.000 MIPS, såfremt det vil være en af de betydende aktører på markedet. Det vil WM-data være.

- Vi oplever et ønske hos kunderne om, at der kommer et stort nordisk alternativ til globale selskaber som IBM, EDS og CSC. Derfor er vi gået sammen med DMdata, siger han til Computerworld Online.

Samlet råder DMdata og WM-data over en kapacitet på 30.000 MIPS. Det svenske joint venture ventes at begynde med en omsætning på omkring 328 millioner kroner om året, når det bliver dannet ved årsskiftet.

Amerikanere vil selv styre forretningen

Jesper Scharff har ikke gjort op, om engagementet med SDC har betydet økonomiske tab for WM-data. Han konstaterer blot, at økonomisk set er han tilfreds med samarbejdet.

WM-direktøren fandt det ikke relevant at gå sammen med hverken CSC, EDC eller IBM, de tre amerikanske IT-koncerner, han nu udråber til at være hovedkonkurrenterne inden for IT-drift.

- De amerikanske selskaber vil kontrollere deres datterselskaber, og de bliver styret benhårdt. Derfor kunne vi lige så godt outsource vores drift som at gå sammen med dem, for vi vil selv være med som betydende spiller, forklarer Jesper Scharff.

Den administrerende direktør for SDC Udvikling, Jørgen Giversen, peger på, at en vigtig forudsætning i samarbejdet med WM-data aldrig blev opfyldt.

WM-data i Sverige skulle nemlig have flyttet opgaver over i det fælles selskab WM-data SDC. Men det lykkedes ikke WM-data at vinde hverken store svenske virksomheder eller offentlige myndigheder i Sverige til SDC-selskabet.

Ifølge Jesper Scharff kan det ikke lade sig gøre, fordi kunderne ikke ønsker at flytte driften af deres IT ud af landet. Det gælder i særlig grad de offentlige kunder.

- Kunderne foretrækker stadig, at deres systemer kører fra servere fysisk placeret i deres eget land. De vil ikke have kørt hele banksystemet fra en server i England. Hvis noget går galt, vil kunderne gerne kunne gå "hen om hjørnet" og få det ordnet, forklarer WM-data Danmarks administrerende direktør.

I seng med konkurrenten

WM-data har i første omgang etableret et svensk selskab sammen med DMdata, som er ligeligt ejet. Samtidig har WM-data købt 10 procent af DMdata.

Det betyder, at WM-data kan komme til at henvise danske kunder til det svenske selskab. Hvis det bliver et problem, fordi de danske kunder vil bevare driften af deres IT-systemer herhjemme, vil Jesper Scharff i stedet henvise til DMdata.

Det selskab har imidlertid Mærsk Data som en af hovedejerne, og selv om WM-data nu er kommet i ejerkredsen, så er Mærsk Data stadig en konkurrent på andre områder. Det ser WM-data dog intet problem i.

- Vi samarbejder også glimrende med IBM, selv om vi også er konkurrenter, siger Jesper Scharff.

WM-data SDC, som nu bliver opløst, omsatte sidste år for 434 millioner kroner og havde et overskud på 9,3 millioner kroner efter skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere