ADSL-kunder i udbydernes vold

Hverken Telestyrelsen eller Forbrugerstyrelsen kan umiddelbart gribe ind, selv om dele af TDC-koncernen i sin markedsføring stiller krav om, at kunderne opretter fastnetabonnement sammen med ADSL. Forbrugerrådet finder situationen betænkelig.

TDC fortsætter med at markedsføre ADSL-produkter, så kunderne tvinges til også at være kunder med deres fastnettelefoni i selskabet.

At kæde produkter sammen på den måde kan være ulovligt, men i dette tilfælde er der ifølge IT- og Telestyrelsen imidlertid ikke tale om lovbrud.

Ifølge fuldmægtig Kristian Borten skal styrelsen sørge for, at TDC sælger produkterne hver for sig, hvis kunderne ringer til selskabet, og styrelsen er stadig i gang med at undersøge, om det er tilfældet.

Ingen mulighed
Derimod tager IT- og Telestyrelsen sig ikke af markedsføringen af produkterne.

Det gør derimod Forbrugerstyrelsen. Og her finder fuldmægtig Peter Fogh Knudsen ikke umiddelbart, at der er mulighed for at gribe ind.

Han erkender, at det er problematisk, at TDC markedsfører sine produkter med krav om, at kunderne også køber fastnettelefoni.

Markedsføringen betyder nemlig, at kunderne ikke aner, at de kan købe produkterne hver for sig, og derfor ringer de heller ikke og spørger.

- Vi må overveje, om vi vil gå ind i den sag, men det kræver en nærmere undersøgelse, før jeg kan sige, om der er tale om vildledende markedsføring eller ej, siger Peter Fogh Knudsen.

På den rigtige side af loven

Markedsdirektør Martin Lippert, TDC Internet, mener, at selskabet holder sig på den rigtige side af loven, fordi produkterne også tilbydes hver for sig.

Han oplyser, at kravet om at købe fastnetabonnement sammen med ADSL kommer fra TDC Tele Danmark, som er TDC's fastnetselskab. Og det må gerne kæde produkterne sammen på den måde, fordi ADSL kan købes alene i hans selskab, TDC Internet, mener Martin Lippert.

Forbrugerrådet er dog skeptisk overfor argumentationen.

- Jeg kan godt blive lidt betænkelig ved det her. Mange forbrugere er ikke klar over, at selskaberne skal tilbyde ADSL og fastnetabonnement hver for sig. De bliver de i hvert fald ikke hjulpet på vej til af markedsføringen, siger konsulent Anders Hjort Jensen, Forbrugerrådet.

- Markedet for fastnetabonnementer er i forvejen præget af manglende konkurrence, og derfor er det dobbelt ærgerligt med den markedsføring, tilføjer han.

Det danske bredbåndsmarked, hvor ADSL er den mest udbredte teknologi, er det område i telebranchen, der vokser kraftigst, og derfor har en stavnsbinding af ADSL-kudner indflydelse på hele telebranchen.

Alene i første halvår kom der 82.000 nye ADSL-kunder til i Danmark. I samme periode vandt TDC 74.000 nye ADSL-kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere