A gain tabte 3,3 mio

Med store begrænsninger i sin omstridte Microsoft-certificering måtte Frank Mortensen notere sig et minus på 3,3 millioner kroner i A gains første regnskabsår.

»Om tre år har jeg overhalet Topnordic, Ementor og Atea på områderne it-sikkerhed, softwarelicenser og server/storage.« Så selvsikkert lød det da forhenværende Atea-direktør Frank Mortensen i juni 2005 præsenterede planerne for udbryderfirmaet A gain. Og trods blodrøde tal i det netop præsenterede årsregnskab, er selvsikkerheden fortsat i top.

»A gain er allerede begyndt at tjene penge, og vi et meget tilfredse med regnskabet,« siger han til CRN.

A gain blev under protest fra de øvrige Microsoftforhandlere tildelt Microsofts højeste certificering som Direct Large Account Reseller - DLAR - allerede ved stiftelsen i 2005. Det skyldes, at den tidligere Atea-direktør Frank Mortensen hentede det meste af Ateas software-team med sig over i den nye virksomhed - et skridt, der bragte kæmpen Atea så meget i knæ, at selskabet aldrig rigtigt kom sig. Med 12 højtuddannede medarbejdere om bord fra første færd kunne A gain opfylde de skrappe krav til den DLAR-certificering som er nødvendig, hvis man vil sælge Microsoftlicenser til de største virksomheder.

Efter en del protester fra andre forhandlere med DLAR-status valgte Microsoft imidlertid at offentliggøre en række begrænsninger i A gains status. Selskabet kunne for eksempel først benytte sin nye status pr. 1. januar 2006 ( A gain gik i luften i august) og det første halve år derefter måtte man kun henvende sig til potentielle kunder, som ikke i forvejen havde en DLAR-aftale med andre forhandlere. Dermed har A gain reelt været stærkt hæmmet i udfoldelsen i hele regnskabsperioden, som sluttede samtidigt med at Microsofts restriktioner blev ophævet.

»Begrænsningerne har da haft en virkning, for uden dem ville underskuddet sikkert have været mindre. Men det har ikke været afgørende for hverken strategi eller økonomi,« siger Frank Mortensen i dag.

Han har besluttet at omlægge regnskabsrapporteringen så A gain følger kalenderåret. Det betyder, at A gain afslutter et halvt regnskabsår den 31. december og sandsynligvis offentliggør resultatet allerede i februar eller marts.

»Vi kommer helt sikkert ud med nogle flotte tal,« bedyrer den selvsikre direktør.

Flotheden er forholdsvist fraværende i de tal, der netop er lagt frem. Her gav bundlinjen et minus 3.287.256 kroner og selskabet tabte 4,3 millioner på driften. Frank Mortensen betegner situationen som tilfredsstillende, fordi forretningen nu er begyndt at give overskud og A gain i dag er en virksomhed, der tjener penge.

Med tiden vil selskabet ikke alene vokse og tjene penge nok til at udligne den negative egenkapital (minus 2,7 millioner kroner) men også markere sig som den førende forhandler på sine områder, det vil sige software og storage, fremfører direktør Mortensen.
Adspurgt om ikke det er blevet noget sværere i dag at vippe Topnordic af pinden som den største, svarer han:

»Vi satser stadig på at blive den førende spiller på vores område. Selvfølgelig betyder det noget, at Topnordic har købt de to andre, men hvem ved, hvordan kanalen ser ud om tre eller fem år? Den, der er størst i dag, bliver måske opkøbt og splittet til atomer. Da jeg i sin tid startede Atea var Systemforum og Merkantildata de største, men tre år efter var de stort set væk, mens Atea voksede hvert år og tjente gode penge.«

Hos Microsoft opfatter man Frank Mortensens selvsikre optimisme som et positivt træk, og A gains bestræbelser som en positiv tilføjelse til markedet:

»De gør nogle gode ting og viser fine takter, og så må tiden jo vise, hvordan det ser ud i det lange løb,« siger Microsofts salgsdirektør Bjarne Riis.




IT-JOB

Unik System Design A/S

People Manager for agile organization

Octocube Games ApS

CIFI Developer1: The Reacher

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere