Sun frigiver Solaris til Intel

Så har Sun Microsystems frigivet den første version af sit Unix-styresystem, Solaris 9, til Intels processorer. Sun, som tidligere afviste at have noget med Intel at gøre, lover nu, at Intel-kunderne ikke bliver glemt ved fremtidige opdateringer.

Så er den her, den udgave af Sun Microsystems styresystem Solaris 9, som kører på Intel-kompatible processorer.

Solaris 9 til Intel kan downloades fra Suns website for 150 kroner (20 dollars). Der er dog tale om en foreløbig version, der ikke indeholder alle funktioner. Prisen for den endelig udgave ventes at lande på omkring 750 kroner (100 dollars), skriver IDG News Service.

Sun var ved at droppe Solaris til Intel-platformen for at koncentrere ressourcerne om at udvikle sit Unix-styresystem til selskabets egne UltraSPARC-processorer. Det faldt dog ikke i kundernes smag, så det er deres klager, der har ført til, at Sun nu fortsætter med at levere Solaris til Intel.

Sun har lært lektionen af de mange klager. I de fremtidige opdateringer af Solaris vil kunderne, der foretrækker Intel-processorer, ikke blive glemt. Ifølge John Loiacono, der er Suns direktør for styresystemer, foretrækker nogle af kunderne Intel, fordi det er billigere end Suns egen platform.

Han antyder ifølge IDG News Service, at der i fremtiden kan komme andre og dyrere softwareprodukter til Intel-platformen, eksempelvis Sun Cluster.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere