Analytikere: Ingen vil købe hele NetTest

Danske analytikere tvivler stærkt på, at det vil lykkes GN Store Nord at finde en køber til sit kriseramte testselskab, NetTest. Derimod kan et delvist frasalg komme på tale, og resten af virksomheden må så lukke.

Det bliver mere end vanskeligt for Jørn Kildegaard og resten af ledelsen i GN Store Nord at finde en køber til datterselskabet NetTest, som i går blev nedskrevet med 3,8 milliarder kroner. Flere analytikere vurderer derfor, at GN bliver nødt til at lukke i hvert fald dele af selskabet.

Jørn Kildegaard har sat NetTest på salgslisten og erklærede sig i går villig til at acceptere et yderligere tab, mens forhandlingerne står på. Det sker for at undgå at fyre for mange af de udviklere, som er attraktive for potentielle købere.

Problemet for GN Store Nord er dog, at konkurrenterne også lider under et faldende marked for testudstyr til telenet og optisk kommunikation.

- Jeg har sjældent set et selskab, hvor der er både produkter og et marked for dem, og markedet i den grad er faldet sammen omkring det, siger Peter Nyborg Moltke, Gudme Raaschou.

Han nævner Agilent, der tidligere var en del af Hewlett-Packard, som den mest oplagte køber af NetTest. Agilent er ifølge hans vurdering det eneste selskab, som har størrelsen til at integrere NetTest.

Direkte adspurgt, hvor store chancerne er, for at det lykkes Jørn Kildegaard at finde en køber til NetTest, svarer Peter Nyborg Moltke.

- Sandsynligheden er ikke stor.

Ingen tro på fusion

Den sundeste del af NetTest er den afdeling som beskæftiger sig med overvågning og test af telesystemer. Den står i dag for over 50 procent af salget i NetTest, men ledelsen vil ikke oplyse det nøjagtige tal.

Holger Smitt fra Sydbank mener, at der er flere mulige scenarier for NetTest - og det mest sandsynlige er, at dele af virksomheden bliver solgt fra, mens andre dele bliver lukket.

- Jeg tror ikke så meget på fusion eller at dele af NetTest bliver ført videre i GN, siger han.

Hverken Holger Smitt eller Peter Nyborg Moltke forventer, at GN vil lukke NetTest helt, selv om det mislykkes at finde en køber til selskabet.

- Markedet skal nok komme igen i en eller anden udstrækning, siger Peter Nyborg Moltke.

På den anden side har han vanskeligt ved at se, hvordan selskabet skal blive lønsomt. Seneste kvartalsregnskab indikerer en omsætning på omkring 600 millioner kroner om året. Udgifterne er derimod 1,1 milliarder kroner.

- Det gør ondt nu, for alt det overflødige er skåret fra i NetTest. Hver gang der skal skæres, så vælger ledelsen fremtidige upsides fra, forklarer Peter Nyborg Moltke.

Vil du vide mere om GN NetTest?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere