IDC: 2002 det værste IT-år nogensinde

Analysebureauet IDC forudser, at den samlede IT-branche går 2,3 procent tilbage på verdensplan I 2002. Det er den værste udvikling branchen nogensinde har været igennem. Amerikansk toprådgiver mener ikke, at der udsigt til snarlig fremgang.

Analysebureauet IDC sætter nu tal på, hvad mange medarbejdere, direktører og investorer i IT-branchen oplever på deres egen krop. Ifølge IDC bliver 2002 nemlig det værste IT-år nogensinde.

IDC's seneste analyser viser, at IT-forbruget falder 2,3 procent på verdensplan i år.

Værre har det aldrig set ud for branchen.

Hårdest ramt bliver et af de markeder, der ellers har været store forventninger til - datalagring (storage).

Storage-marekdet vil ifølge IDC's analyser være faldet 10,6 procent ved årets udgang, skriver CNet.

Også markedet for pc'er og servere ventes at falde voldsomt, nemlig med 9,3 procent, mens netværksmarkedet går 7,6 procent tilbage.

- Og det står i skarp kontrast til den gennemsnitlige årlige vækst på 12 procent, som industrien har oplevet gennem de seneste 20 år, siger John Gantz, chefresearcher hos IDC.

Foreløbigt lavpunkt

Han forventer dog, at 2002 kommer til at udgøre et foreløbig lavpunkt på for branchen.

Allerede næste regner IDC med en vækst i IT-branchen på 5,8 procent, men så er en stabil økonomisk og politisk udvikling også en forudsætning.

Kommer der yderligere økonomisk krise eller en langvarig krig mod Irak, kan væksten falde til beskedne to procent, lyder vurderingen.

En af den amerikanske præsident George Bush' betroede økonomiske rådgivere, Carlos Bonilla, gav anledning til yderligere pessimisme, da han onsdag gennemgik den amerikanske regerings syn på IT-branchens fremtid på Comdex-messen i Las Vegas.

Selv hvis den amerikanske økonomi oplever vækst igen, hvad der ikke umiddelbart er tegn på, vil IT-industrien halte bagefter, påpegede han.

Carlos Bonilla erkendte, at det var en bitter pille for IT-branchen at sluge, men han fastslog, at det hænger sammen med, at virksomhederne overinvesterede i IT i 1990'erne.

- En del af øvelsen er ganske enkelt at indse, at IT-boblen var lige præcis en boble, konstaterede Bush-rådgiveren ifølge CNet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere