Sikkerhedshul hos Microsoft rammer millioner

Millioner af internetbrugere og internetadministratorer verden over er i fare for, at hackere overtager deres systemer eller inficerer dem med nye, ondsindede orme, hvis de udnytter et nyt og særdeles kritisk hul i Microsofts software.

Et nyopdaget hul i Microsofts webserversoftware og browsere udsætter millioner af internetbrugere verden over for at blive udnyttet af hackere. Microsoft erkender selv, at fejlen er kritisk.

Microsoft har ellers indført en ny rangorden af sikkerhedsbrister, som skal bringe antallet af kritiske brister ned, så systemadministratorer ikke bliver bombarderet med meddelelser om kritiske fejl. Men med det nye sikkerhedshul er der ingen vej uden om, for Microsoft vil have så mange som muligt til at hente den patch, der er udarbejdet for at lukke hullet.

Selve fejlen vedrører et stykke software, Microsoft Data Access Component (MDAC), som bliver brugt til at udveksle data med databaser. Det kører sammen med Microsofts webserversoftware, Internet Information Service (IIS). Servere, som kører den seneste version af MDAC, 2.7., er ikke berørt af hullet, og også brugen af IIS Lockdown Tool eliminerer sikkerhedshullet.

Ifølge CNet kører flere end 4,1 millioner websteder på Internet Information Service, men MDAC er ikke installeret som default på dem. Det skal administratoren selv have gjort. Det får nogle analytikere til at mane til besindighed, mens sikkerhedsfirmaet Foundstone, som fandt fejlen, advarer om, at sikkerhedshullet giver hackerne alle tiders mulighed for at sprede nye orme på nettet.

Ifølge CNet giver hullet mulighed for, at hackeren kan tage kontrol med en webserver, men det er ikke den eneste konsekvens. Også Microsofts browser, Internet Explorer, benytter det usikre dataudvekslingssoftware i versionerne 5.01, 5.5 og 6. Dermed kan almindelige Windows-brugere verden over også blive angrebet, med mindre de kører XP, som ikke er omfattet af hullet.

Lynn Terwoerds, som er chef for Microsofts sikkerhedsprogram, siger dog til CNet, at fejlen er langt sværere for hackere at udnytte på klienter end på serversoftwaren.

Ifølge Foundstone er der endnu ikke dukket orme op, som udnytter det nye sikkerhedshul, men administrerende direktør George Kurtz mener, at det kun er et spørgsmål om tid, inden det vil ske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere