GN skal skære meget dybere i NetTest

Hvis ikke det lykkes at finde en køber til GN Store Nords kriseramte testselskab, NetTest, må selskabet svinge sparekniven helt anderledes hårdt, end det har været tilfældet hidtil i år, fastlår selskabets topchefer.

Trængslerne er langt fra overstået for GN Store Nords problembarn, NetTest. Selskabet har netop været gennem en ny fyringsrunde, og værdierne er nedskrevet med yderligere 3,8 milliarder kroner.

Men NetTest er stadig meget langt fra at give overskud.

Det konstaterede GN's koncernchef, Jørn Kildegaard, og finansdirektør, Jens Due Olsen på en konference med analytikere oven på regnskabs­fremlæggelsen onsdag eftermiddag.

For høje omkostninger

NetTest havde en omsætning på 151 millioner kroner i seneste kvartal, hvilket svarer til en årsomsætning på godt 600 millioner kroner.

Men hvis regnskabet bare skal gå i nul, skal der findes besparelser for yderligere en halv milliard kroner årligt. Selv efter seneste fyringsrunde ligger de årlige omkostninger nemlig på 1,1 milliarder kroner.

Jørn Kildegaard pointerede, at der er bevidst overforbrug på udviklingsafdelingen i NetTest. Det skyldes, at GN Store Nord forsøger at skille sig af med selskabet.

- Udviklingsaktiviteterne er det attraktive for en køber, fastslog han.

Vil aldrig trække koncern med ned

På den anden side fastslog Jens Due Olsen, at GN Store Nord aldrig vil tillade, at NetTest trækker hele koncernen med sig i sølet. Derfor skal der findes besparelser, hvis ikke det lykkes for ledelsen at komme af med NetTest.

Både han og Jørn Kildegaard afviste at svare på, hvor længe de kan vente med at svinge sparekniven, hvis der ikke dukker en køber op.

NetTest har allerede skåret sine aktiviteter voldsomt ned. Afdelingen for testudstyr til fabrikation af optiske komponenter lukker og slukker stort set. Det samme sker med produktionen af testudstyr i Danmark og Canada.

NetTest har været på et vigende marked, men Jens Due Olsen lagde ikke skjul på, at selskabet har tabt markedsandele. Det blev ikke bedre af, at selskabets flagskibsprodukt blev ramt af fejl i produktionen. Det forsinkede ikke bare produktet.

- Kunderne udskyder også deres ordre. De vil se, holde og teste produktet selv, inden de køber, sagde Jens Due Olsen.

Kun tillid til ét område

Tilbage i NetTest er nu kun ét område, som ledelsen har tillid til, nemlig test og overvågning af mobilnetværk.

Området står i dag for over 50 procent af omsætningen. Nøjagtig hvor meget vil ledelsen ikke specificere, ligesom den ikke vil oplyse, om test af mobilnetværk giver overskud i sig selv.

For halvandet år siden var der 1800 medarbejdere i NetTest. Det skal nu ned på 800, for NetTest har lagt yderligere 50 afskedigelser oven i den bunke af fyresedler, som tårner sig op i personaleafdelingen.

De seneste 50 fyringer gav årlige besparelser på knap 100 millioner kroner. Hvis det kan bruges som målestok, skal NetTest af med yderligere mindst 250 ansatte for at spare den halve milliard kroner, der skal til for at bringe udgifterne i balance med indtægterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere