Onsdagens aviser om IT

Saxotech får norsk storordre. Politiet afhører tidligere Ehuset-medarbejdere. NESA klar til at satse på fiber til elkunder. Minister: Tag videregående IT-uddannelser. TDC venter i Tjekkiet.

Saxotech får norsk storordre

Aalborg-virksomheden Saxotech, der udvikler software til styring af avisproduktion, har fået en storordre fra Berlingske-ejeren Orkla. Alle de 28 aviser i Norge, som Orkla ejer, skal over på Saxotechs platform. Der er tale om en betydelig tocifret millionordre, som kommer, efter Saxotech tidligere i år fik den norske A-Presse som kunde. Også New York Times-gruppen har lagt en ordre hos Saxotech, og samlet regner administrerende direktør Anders Christiansen derfor med at kunne vende otte års underskud til et nul-resultat i år og overskud næste år. (Børsen)

Politiet afhører tidligere Ehuset-medarbejdere

Bagmandspolitiet er i gang med en efterforskning af, om der skal rejses tiltale mod ledelsen i Ehuset, der gik konkurs i februar 2001. Mistanken retter sig mod den øverste ledelse, efter en voldgiftskendelse i august slog fast, at ledelsen kendte til den kreative faktureringsform, som var med til at bringe Ehuset til fald. Politiet har foreløbig afhørt mellem 25 og 30 af de tidligere medarbejdere i sagen. (Børsen)

NESA klar til at satse på fiber til elkunder

Danmarks største elselskab, NESA, forberede sig på at kunne lægge optiske fibre ud til 220.000 af kunderne. De kan benyttes til at levere bredbånd, telefoni, tv og video on demand. NESA er i gang med at nedgrave en stor del af de el-ledninger, som i dag hænger i master, og de rør, som elledningerne komme ned i, har også plads til optiske fibre. NESA's tekniske direktør, Lars Lorensen, understreger dog, at selskabet ikke selv vil levere tjenesterne på netværk, sådan som nordvestsjællandske NVE har valgt at gøre, men derimod stille netværket til rådighed for andre udbydere. NESA mangler også at regne færdig på forretningsmodellen. (Jyllands-Posten)

Minister: Tag videregående IT-uddannelser
Den massive arbejdsløshed blandt nyuddannede multimediedesignere og datamatikere får IT- og videnskabsminister Helge Sander (V) til at give studerende ét råd: tag en længerevarende IT-uddannelse. Erhvervslivet efterspørger ikke længere IT-folk med korte uddannelser, noterer han og tilføjer, at regeringen derfor lader RUC, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet tage datamatikere og multimediedesignere ind på videregående uddannelser.

TDC venter i Tjekkiet
Den tjekkiske regering har langt fra travlt med at komme med et svar på det bud, som et telekonsortium med TDC som deltager har afgivet på det tjekkiske teleselskab, Cesky Telecom. På det seneste regeringsmøde i mandags var en drøftelse ventet, men regeringen havde ikke sagen på dagsordenen - og ved ikke, hvornår den kommer det. TDC har sammen med blandt andet Deutsche Bank forhandlet i to år. (Politiken)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere