Danske Serious Games klar med spil om børnesoldater

Serious Games er klar med næste spil i den roste lærings-serie med spil om verdens brændpunkter og konflikter.

Hvor andre danske spilfirmaer kæmper mod manglende finansiering og truende lukninger, så har danske Serious Games sandsynligvis fundet en niche, som kan holde spilfirmaet ovenvande.

Firmaet laver undervisningsspil og udsendte i 2007 spillet Global Conflicts, der har fået rosende omtale. Spillet placerer de spillende børn midt i konflikten i Mellemøsten mellem palæstinensere og jøder. Især gymnasieelever og 8. til 10. klasses-elever kan erstatte skolebøger med joystick og blive klogere på den evige konflikt i rolle- og simulationsspillet, der forsøger at bygge sin handling på rigtige begivenheder.

Spillet har siden fået følgeskab af et spil om konflikter i Sydamerika. Og snart kommer Global Conflicts: Child Soldiers.

I det nyeste spil i serien får spillerne lov at mærke de dilemmaer og konsekvenser, som børnesoldater i Uganda er udsat for. I Uganda har en overset borgerkrig i flere årtier drevet cirka 1.7 millioner mennesker på flugt, og mere end 25.000 børn er blevet tvunget til at kæmpe som børnesoldater. Spillets hovedperson arbejder for Den Internationale Straffedomstol i Uganda og deres mission er at finde frem til Joseph Kony - lederen af oprørhæren i Uganda.

»Du rejser til Uganda, hvor de lokale er fanget i et sammenstød mellem regeringsstyrker og oprørsgruppernes hær. Om freden vil blive genoprettet i regionen, eller ej, afhænger af hvor meget information, du kan indsamle, og hvordan du bruger disse oplysninger i den afsluttende samtale med Kony,« siger direktør Simon Egenfeldt-Nielsen fra Serious Games.

Selv om Serious Games ikke er bukket under endnu, som mange andre danske spilfirmaer, så er firmaet langt fra en økonomisk højdespringer. Regnskabet for 2007 havde et bedrøvligt underskud, som dog kan forsvares med mange indledende investeringer. 2008 bød dog også på et underskud før skat, men Serious Games kom tættere på en balance i regnskabet end året før. Ved næste regnskabs-finale satser ledelse på, at firmaets mange spil begynder at vise sig som en tydeligere post på bundlinjen.

Læs mere om spillet her, eller se teaseren for det kommende spil:

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere